Kasarna Kozara

Obilježeno 27 godina od osnivanja Prvog bataljona Vojne policije VRS

  • 09.09.2018. 19:48

Čast i ime Prvog bataljona Vojne policije zauvijek će ostati upamćeno, poručuli su to njegovi bivši pripadnici.

Danas, 27 godina od osnivanja bataljona, u Kasarnu Kozara stigli su bivši pripadnici da odaju počast saboracima koji su dali živote za Republiku Srpsku. 

"Bili smo časni borci, časni ljudi. Znam da se mnogo pričalo, gledao sam i na Jutjubu, po tim mrežama nekim da se pričalo o zloglasnoj vojnoj policiji. Ne zloglasna, ni "Z" od zloglasne nije bilo", kaže Sreten Mijović, dobrovoljac. 

"Drago mi je što se okupljamo malo, drago mi je što nas ima još ovoliko. Vidimo se, dogovaramo, čujemo telefonom, pomažemo kad kome šta treba", dodaje Mlađenko Topić, komandir voda Prvog bataljona Vojne policije . 

Prvi bataljon vojne policije bio je udarna pesnica koja je zaustavljala neprijatelje, kaže predsjednik Udruženja bataljona, Dragan Talić. 

"Pored borbenih zadataka mi smo izvršavali i vojno-policijske zadatke. I u ratu, samim tim pokazujemo da smo bili vrlo organizvoana jedinica. Kada je trebalo i u zatišju na svim frontovima, onda smo mi obavljali sve te poslove, čak smo učestvovali i u sprečavanju onih nečasnih radnji šverca na pojedinim teritorijama i pojedinim linijama Prvog korpusa", kaže Dragan Talić, predsjednik Udruženja Prvog bataljona Vojne policije. 

Prvi bataljon Vojne policije Prvog krajiškog korpusa tokom vojnih akcija devedesetih godina izgubio je 68 pripadnika bataljona, a više od 400 ih je ranjeno.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)