Duško Milunović

Obezbijediti jednake uslove za sve korisnike

  • 21.01.2019. 15:16

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović istakao je neophodnost da budu obezbijeđeni jednaki uslovi svim korisnicima prava na boračko-invalidsku zaštitu prema propisima Srpske.

Milunović je danas u Banjaluci razgovarao sa predstavnikom Udruženja ratnih vojnih invalida "Ravnopravnost" iz Brčko distrikta Đorđem Јevrićem o načinu obezbjeđenja ortopedskih pomagala za ratne vojne invalide, amputirce i paraplegičare iz ovog grada, pod istim uslovima koja imaju ova lica iz Republike Srpske, te uputio podršku ovoj kategoriji iz Brčkog.

On je pojasnio da je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite još prošle godine uputilo prijedlog protokola Fondu zdravstvenog osiguranja Brčkog na osnovu kojeg bi ratnim vojnim invalidima, amputircima i paraplegičarima sa prebivalištem u Brčkom, bila omogućena nabavka ortopedskih pomagala pod istim uslovima kao za ratne vojne invalide koji ostvaruju pravo na zdravstveno osiguranje u Srpskoj.

Milunović je istakao da očekuje da protokol o saradnji, koji je upućen i gradonačelniku Brčko distrikta, bude potpisan u najskorije vrijeme, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ministarstvo i Fond zdravstvenog osiguranja Srpske 2. marta prošle godine potpisali su protokol o saradnji kojim je obezbijeđena mogućnost da ratni vojni invalidi odbrambeno-otadžbinskog rata pravo na neophodno medicinsko sredstvo, u vidu novčanih sredstava, ostvare kod Ministarstva.

Јevrić je na sastanku precizirao da Udruženje traži da ratni vojni invalidi, učesnici odbrambeno-otadžbinskog rata iz Brčkog, imaju mogućnost da izaberu da li će pravo na ortopedsko pomagalo ostvariti kod Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko ili kod Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок