Mladen Ivanić 

Obaveza političara je da unapređuju Srpsku i štite njene interese

  • 04.07.2018. 16:09

Dužnost i obaveza svih srpskih političara jeste da unapređuju Republiku Srpsku i štite njene interese u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, rečeno je tokom sastanka člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića i delegacije Narodnog slobodarskog pokreta (NSP) iz Srbije.

Sagovornici su istakli značaj dobrih odnosa BiH i Srbije, posebno imajući u vidu ulogu Srbije kao države garanta Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopšteno je iz Predsjedništva BiH. 

Osim ekonomskih i infrastrukturnih projekata dvije zemlje, posebno je naglašen značaj kulturne i identitetske politike, kojom se najefikasnije štiti interes srpskog naroda. 

Gosti iz Srbije su Ivaniću predočili svoj politički projekat, srpski kulturni prostor, koji predstavlja ideju da se za cio Balkan vodi jedinstvena politika u oblasti kulture, čime bi se sačuvalo civilizacijsko nasljeđe srpskog naroda. 

Sagovornici su ocijenili da je ovo posebno važno, imajući u vidu da se srpska kultura i civilizacijsko nasljeđe sa zapadne strane Drine ne nalaze samo na teritoriji Republike Srpske i da bi bilo neodgovorno zanemariti sve ono što je stvoreno na ukupnoj teritoriji BiH. 

U delegaciji Narodnog slobodarskog pokreta, koju je predvodio predsjednik Miroslav Parović, bili su i generalni sekretar Marko Teslić i predsjednik Ekonomskog savjeta Slobodan Tešić. 

Тагови: