Skupština SDS-a

O sudbini Vukote Govedarice odlučuje se na sjednici 12. decembra

  • 08.12.2018. 19:21

Pozicija lidera SDS-a Vukote Govedarice, sve se više klima. Sve će biti jasnije 12. decembra, na sjednici partijske skupštine, potvrdio je za ATV izvor iz SDS-a. Saznajemo da će jedna tačka dnevnog reda biti i glasanje o povjerenju predsjedniku stranke. 

Izgubi li Vukota Govedarica povjerenje, dva su kandidata koja bi mogla da preuzmu stranku. Naš izvor kaže da su to Mirko Šarović i Mićo Mićić. Od kandidature za novog šefa stranke nije daleko ni Milan Miličević. Niko od njih danas nije bio dostupan za komentar, a na telefon se, već neko vrijeme, ne javlja ni Vukota Govedarica. Na nedavno održanoj sjednici Glavnog odbora, odlučeno je da skupština SDS-a imenuje komisiju koja bi sprovela unutarstranačke izbore, ali ATV-ov izvor poručuje da će Govedaricina sudbina u partiji biti poznata već za četiri dana. 

Presudan bi, na glasanju iduće sedmice, mogao da bude glas Milana Tubina, predsjednika Gradskog odbora stranke u Prijedoru, koji, kako se spekuliše, namjerava u koaliciju sa SNSD-om na lokalu. I to kako bi se glasalo za opoziv DNS-ovog gradonačelnika, Milenka Đakovića. Međutim, upućeni tvrde da je upravo Tubin Govedaricin čovjek od povjerenja, i da je upravo on u Banjaluku je doveo i demonstrante, koji su uzvikivali parole protiv Obrena Petrovića. Sada, kažu u prijedorskom SDS-u, tim istim ljudima, obećava posao preko SNSD-a.
 
Obećao je Tubin i Govedarici da će glasati za njega na izbornoj skupštini, kažu nezadovoljni SDS-ovci u Prijedoru, pa upravo zato Govedarica ne smije da ga dira, iako je iz stranke isključivao sve koji su spomenuli saradnju sa vladajućoim strankom. Tubin za ATV nije ni potvrdio ni demantovao tvrdnje, i poručuje samo da pregovori sa SNSD-om nisu isključeni.

"Pregovora će biti vjerovatno u svim pravcima i sa SNSD-om i sa SDS-om , mi smo partija koja će sigurno razgovarati sa svima, nećemo zatvoriti vrata nikome, to je normalno, to je na kraju krajeva politika. Želimo najbolje našim građanima, da podržimo onu stranu koja će stvarno iskreno raditi najbolje za naše građane," rekao je Tubin.

Pregovorima sa SNSD-om, zeleno svjetlo su dali sad već bivši SDS-ovci iz Doboja, članovi stranke is sarajevsko-romanijske i zvorničke regije. Upravo zbog toga je Vukota Govedarica iz SDS-a isključivao visoke partijske funkcionere, među kojima su Obren Petrović i Kostadin Vasić. To je naljutilo veliki broj SDS-ovaca koji su tražili Govedaricinu ostavku i raspisivanje unutarstranačkih izbora. 

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок