Banjaluka

NSRS usvojila više nacrta zakona, izvještaja i odluka...

  • 11.12.2019. 10:33

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama kojim se preciznije definišu prethodne aktivnosti nadležnih ministarstava i svih drugih organa, javnih preduzeća i institucija nadležnih za izdavanje odobrenja, dozvola i saglasnosti potrebnih za realizaciju predmeta koncesije.

"Ovo uključuje i mišljenje jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji će se obavljati koncesiona djelatnost, za koncesije koje dodjeljuje Vlada Republike Srpske", navodi se u obrazloženju ovog akta.

Skupština je usvojila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Republici Srpskoj kojim se proširuje krug lica koja mogu biti javni i privatni partner, te propisuje da u postupku izbora privatnog partnera mogu učestvovati domaća i strana, te fizička i pravna lica.

Poslanici su usvojili i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine kojim se stvaraju dodatni uslovi za uspostavljanje efikasnijeg sistema zaštite životne sredine na teritoriji Srpske.

Skupština je usvojila i Izvještaj Pravobranilaštva Republike Srpske o radu u prošloj godini u kojem se, između ostalog, navodi da je ova institucija, kada je riječ o riješenih 2.120 parničnih predmeta čija je vrijednost 316 miliona KM, dobila spor u 992 predmeta u vrijednosti od 241 milion KM.

Narodna skupština Republike Srpske nije usvojila prijedloge odluka o raspuštanju skupština opština Rudo i Teslić koja su bila predviđena zato što načelnici ovih opština nisu opozvani nakon sprovedenog postupka.

Od ukupno 64 prisutna poslanika, za prijedlog odluke o raspuštanju Skupštine opštine Rudo glasalo je 15 poslanika, protiv nije bio niko, dok je 37 bilo suzdržano.

Za prijedlog odluke o raspuštanju Skupštine opštine Teslić od ukupno 64 prisutna poslanika glasalo je 14, protiv nije bio niko, dok je 38 bilo suzdržano.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je odluku o usvajanju dijela plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača, kao i odluku o izradi plana parcelacije za auto-put Banjaluka-Prijedor po skraćenom postupku.

Nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je osmu redovnu sjednicu parlamenta.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.