Sjednica

NSRS usvojila dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima

  • 19.09.2019. 15:38

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima koji propisuje da će se policijskom službeniku lični koeficijent za ostvarivanje prava na penziju utvrđivati na osnovu pet godišnjih plata koje su za njega najpovoljnije.

Ovaj akt je donesen po hitnom postupku radi poboljšanja materijalnog statusa ovdašnjih policijskih službenika koji su stekli pravo na ostvarivanje starosne ili invalidske penzije.

Narodna skupština je po hitnom postupku usvojila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o notarima čiji je cilj usaglašavanje zakonskih odredaba sa odlukama Ustavnog suda Srpske, čime će biti omogućeno raspisivanje javnog konkursa za izbor potrebnog broja notara.

Skupština je usvojila i Zakon o ličnom imenu kojim se uređuje pojam, način određivanja, korišćenja i promjene ličnog imena državljana Republike Srpske i BiH.

Poslanici su usvojili Zakon o likvidacionom postupku čiji je cilj efikasniji, brži i ekonomičniji postupak, kao i Zakon o dopuni Zakona o pravosudnom ispitu u Republici Srpskoj kojim se lica sa invaliditetom oslobađaju plaćanja naknade za polaganje pravosudnog ispita, čime će, između ostalog, postati konkurentniji na tržištu rada.

Skupština je usvojila i Zakon o izmjeni Zakona o nasljeđivanju čiji je cilj usaglašavanje određenih odredbi sa odlukom Ustavnog suda Srpske, odnosno zakonskim odredbama je propisano da su nužni nasljednici djeca umrlog, njegovi usvojenici i supružnik.

Usvojen je i Zakon o izmjenama Zakona o privrednim društvima kojim se nastavljaju reforme registracije privrednih subjekata s ciljem uspostavljanja mogućnosti za podnošenje prijave za registraciju osnivanja i poslovnih promjena elektronskim putem.

Nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad prvog dijela šeste redovne sjednice i drugi dio zakazao za utorak, 24. septembar, sa početkom u 10.00 časova.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.