NSRS: Dopunjen dnevni red

  • 11.06.2021. 12:17

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, u skladu sa članom 34. stav 5. i članom 35. Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske održao je danas telefonsku sjednicu Kolegijuma na kojoj je dopunjen Prijedlog dnevnog reda 17. redovne sjednice Narodne skupštine, čiji početak je zakazan za utorak, 22. juni 2021. godine.

Dnevni red koji je dopunjen na današnjoj telefonskoj sjednici nalazi se Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedor, po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, po hitnom postupku, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Dnevni red je dopunjen i Prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, po hitnom postupku, Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskoj policiji Republike Srpske.

Kolegijum  je na sjednici održanoj 7. juna odlučio da zasjedanje 17. redovne sjednice Narodne skupštine počne 22. juna u 10.00 časova.

Odlučeno je tada da se za dnevni red sjednice predloži Nacrt zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a.

Na dnevnom redu sjednice, koji je tada predložio Kolegijum Narodne skupštine, su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o upravljanju otpadom, po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o strateškom planiranju i upravljanju razvojem u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Poslanici bi trebali da razmatraju i Prijedlog zakona o studentskom standardu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o studentskom organizovanju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu.

Na predloženom dnevnom redu su i Nacrt zakona o društvenom preduzetništvu Republike Srpske, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, na prijedlog narodnog poslanika Perice Bundala, te Nacrt zakona o izmjeni Zakona o sjemenu poljoprivrednog bilja.

Među tada predloženih 14 tačaka dnevnog reda je konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za prošlu godinu, izvještaj o radu i finansijski izvještaj za prošlu godinu Komisije za koncesije Republike Srpske.

Poslanici bi trebali da razmatraju i izvještaj o radu i izvršenju rebalansa Finansijskog plana - budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za prošlu godinu.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок