Novo rukovodstvo najavljuje promjene u bilećkoj Skupštini

  • 30.11.2020. 19:18

Političko šarenilo i u naredne četiri godine krasiće bilećki parlament. U skupštinske klupe će 19 odbornika iz 11 stranka. SNSD će imati 6 predstavnika, SDS 3 a DNS dva dok će čak 8 stranaka imati po jednog odbornika.

Čekaju se glasovi poštom, a oni bi mogli uvesti i 12-og političkog subjekta. Već sada su političke vratolomije očigledne, svi se nadaju da predstava pod nazivom "bilećka skupština" neće nastaviti u istom žandru.

U protekle četiri godine bilećka skupština je bilo pravo borilište. Nikad se nije znalo ko je vlast a ko opozicija, znali su da lete mikrofoni da pljušte uvrede i psovke. Najmanje je bilo jasnih i korisnih stvari za Bileću.

To se mora promijeniti poručuje novoizabrani bilećki načelnik. Veselin Vujović kaže da će imati skupštinsku većinu. Buke i galame u skupštinskoj sali se ne plaši.

"Ne plašim se ja bilećkog parlamenta, koliko sam primjetio dosta kvalitetnih ljudi je prošlo za odbornike i što mi je drago mladih ljudi. Sigurno se neće ponavljati one ružne scene iz bilećkog parlamenta, sigurno neće", rekao je Veselin Vujović, novoizabrani bilećki načelnik. 

Od lokalnog parlamenta u prethodnom periodu glava je često boljela sad već bivšeg bilećkog menadžera. Mihajlo Vujović kaže da prošli saziv nije bio nikako efikasan te da su četiri godine prošle u beskorisnim svađama pa je tako bilećka skupština izgubila kredibilitet.

"Vrlo je neizvijesno, imajući u vidu sastav novoizabranih odbornika u skupštini, ja nisam neki veliki optimista da će se stvari promijeniti u odnosu na dosadašnje stanje", istakao je Mihajlo Vujović, bivši menadžer opštine Bileća.

Dosadašnji načelnik Miljan Aleksić kaže da je na politiku već zaboravio ali ima nasljednika. Anastasija Aleksić kao kandidat SNSD-a za odbornika u bilećkom parlamentu na prošlim izborima oborila je rekord. Aleksićevu ćerku zaokružilo je više od 1.100 Bilećana.  
 

Тагови: