Novih pet slučajeva zaraze u modričkoj fabrici "Alfa"

  • 05.06.2020. 17:37

Još pet slučajeva zaraze u modričkom žarištu korona virusa, fabrici obuće "Alfa". Riječ je o kontaktima 23 ranije zaraženih, zaposlenim u istoj liniji.

Četvoro njh je iz Modriče, jedno iz Vukosavlja. Juče i danas testirano je oko 100 radnika fabrike obuće.

Ohrabruje što većina zaraženih Modričana nema simptome. Samo dvoje ih je juče imalo blage simptome, u vidu povišene temeperature, ali su i oni danas asimptomatski. 

Pod nadzorom je više od 500 osoba. Lokalni dom zdravlja formirao je dodatnu službu, koja je pridružena higijensko-epidemiološkoj. 

"Sad na HES-u ima više od 10 radnika koji aktivno rade u dvije smjene pojačana je dezinfekcija Doma zdravlja i imali smo dezinfekciju odmah kompletnog preduzeća. To je obavljeno čim je stalo sa radom i danas je spreman ide u saradnji sa gradom ide dezinfekcija kompletnog grada", rekao je Darko Stefanović, direktor Doma zdravlja Modriča. 

Pojačamo testiranje, dovešće do većeg broja zaraženih, svjestan je prvi čovjek Modriče. Treba, kaže,  shvatiti ozbiljnost situacije, nema mjesta poltici i apeluje na poštovanje mjera. 

"Onu mjeru koju mi u suštini ne možemo narediti to je stvar potpuno druge priorede i ta mjera u tim dijelovima grada nemoguća za lokalni štab, to je mjera da smo zamolili i preporučili da ljudi i u gradu nose maske, da mi sad više ne znamo ko je taj prenosnik", istakao je Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.  

Zabranili su i posjete u domovima starih, uveli kontorlu autobuskog saobraćaja. Pratiće situaciju i sve nove mjere usaglašavati sa Institutom za javno zdravlje Srpske.   
 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм