Željka Cvijanović sa delegacijom EU

Novi Savjet ministara preduslov za efikasnu komunikaciju

  • 21.02.2019. 15:12

Na sastanku predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa delegacijom EU danas je konstatovano da je formiranje novog saziva Savjeta ministara preduslov za efikasnu komunikaciju između entiteta i nivoa zajedničkih institucija, koja je, u skladu sa usaglašenim mehanizmom koordinacije, neophodan element u procesu evropskih integracija BiH.

"Vlada Srpske prva je u BiH verifikovala prevedene objedinjene odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije", rekla je Cvijanovićeva na sastanku u Banjaluci sa direktorom Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijanom Danijelsonom, izvršnim direktorom za Evropu i Centralnu Aziju u Evropskoj službi za spoljne poslove Tomasom Majer-Hartingom i šefom Delegacije EU u BiH Larsom-Gunarom Vigemarkom. 

Ona je izrazila očekivanje da će i ostali nivoi vlasti uložiti dodatni napor, kako bi BiH u što kraćem roku dostavila Evropskoj komisiji odgovore na dodatna pitanja, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske. 

Cvijanovićeva je naglasila da je Republika Srpska u potpunosti posvećena evropskim integracijama, koje, u skladu sa dogovorenim pravilima sistema koordinacije, garantuju puno uvažavanje ustavne pozicije, kao i nadležnosti Republike Srpske i njenih institucija. 

Sastanku su prisustvovali i šef Odjeljenja za BiH u Generalnom direktoratu Evropske komisije za proširenje Mihela Matuela i stručni saradnik za BiH u Evropskoj službi za spoljne poslove Aleksis Hupin. 

Nakon sastanka organizovan je radni ručak sa delegacijom EU, kojem su, osim Cvijanovićeve, prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, te ministri Zlatan Klokić, Lejla Rešić i Dragan Lukač.  

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.