Vlada Republike Srpske

Novi ministri preuzeli dužnost 

  • 20.12.2018. 19:08

U Vladi Srpske danas su obavljene primopredaje dužnosti. Stari ministri novima su poželjeli sreću u daljem radu i podijelili po koji savjet. Milenko Savanović, čiji će posao ubuduće obavljati dosadašnji pomoćnik za boračko-invalidsku zaštitu Duško Milunović, priznaje da je vjerovao da će u novi ministarski mandat i da nije zadovoljan odlukom stranke. Zadovoljan je, zato, onim što je postigao u protekle četiri godine.

"Mi smo u jako složenim i teškim uslovima, kako ekonomskim tako i političkim, uradili dobar posao, stabilizovali smo RS sa stanovišta ekonomskih i političkih prilika i budite sigurni da sam ponosan na to," rekao je Savanović.

"Vi znate da sam ja vršio dužnost pomoćnika u ovom ministarstvu, tako da mi je taj dio poslova poznat, nije stran. Međutim, sada će se moja odgovornost prije svega proširiti i na resor rada i uložiću sve svoje napore da opravdam povjerenje koje mi je dato," kaže Milunović.

Primopredaja je obavljena i u Ministarstvu porodice omladine i sporta. Jasmina Davidović posebno je ponosna na mjere uvedene tokom njenog mandata, a najviše na pomoć za nezaposlene porodilje u iznosu minimalne plate u Republici Srpskoj. Svojoj nasljednici Sonji Davidović želi da nastavi u tom maniru.

"Ja sam ljekar, želim uspješan mandat i želim da uspiju nove mjere pronatalitetne politike," rekla je Jasmina Davidović. 

"Ministarstvo će kao i do sada nastaviti da vodi brigu o najvažnijim segmentima života u RS, kao što su pronatalitetna politika i briga o mladoj populaciji, ali i o važnim zadacima kao što je unapređenje sporta u RS," rekla je Sonja Davidović.

Rukovali su se i u ministarstvu poljoprivrede. Stevo Mirjanić ne sumnja da će novi ministar Boris Pašalić, njegov dugogodišnji saradnik, nastaviti dobar posao. Povjerenja u svog nasljednika ima i Dragan Bogdanić. Siguran je da će Alen Šeranić nastaviti da radi na stabilizaciji i unapređenju zdravstvenog sistema u Republici Srpskoj. Šeranić je dužnost, danas predao Srđanu Rajčeviću.