Bolji uslovi za rad

Novi carinski terminal kod Gradiške počeo sa radom

19:50, 27.01.2020.
Izvor: ATV
Konačno je i zvanično - novi carinski terminal na trasi auto-puta Banja Luka – Gradiška, digao je svoje rampe za prevoznike.

Prvi radni dan na carinskom terminalu u Gradišci, dočekala nas je potpuno nova slika, od one koju smo zaticali prethodnih mjeseci, carinski parking danas je pun kamiona. 

Obezbjeđen je prostor za pravne subjekte koji se bave špediterskim uslugama, kao i ostali učesnici u carinskom postupku. Vozači zadovoljni. Sumiraju utiske, kažu, ovo je komocija koju su čekali godinama. Najvažnije, imaju restoran u kome mogu nešto popiti, pojesti, popričati sa kolegama u toplom. 

Na, sada, staroj lokaciji carinskog terminala, u centru Gradiške - pusto. Tek nekoliko kamiona. Nema ni kolone kamiona koji čekaju svoj red za uvozno ili izvozno carinjenje robe na ulici i po trotoarima. Gradske vlasti imaju ideju šta da rade sa zemljištem.  

"Predvidjeli smo na tom prostoru da Gradiška izgradi jedan prostor, sajamski prostor, zato što po ugledu na sve srednjevrospke gradove, veličine Gradiške imaju svoja sajmišta. Mislimo da bi to bila vrlo interesantna stvar ne samo za grad Gradišku, nego za ovaj regioni dio Republike Srpske", rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške. 

Saobraćajno opterećenje iz centra grada preseliće se u prigradska naselja Čatrnju, Obradovac i Kruškik. Gradonačelnik Adžić mještane moli za strpljenje, jer kaže, do sredine ove godine trebalo bi da bude završena obilaznica.
  
Onog trenutka kada bude završen i pušten u promet i novi most preko rijeke Save, kamioni više uopšte neće prolaziti kroz grad, poručuju iz UIO BiH.