ATV saznaje

Ovo su nove mjere: Đaci u školskim klupama od utorka, dozvoljen rad baštama kafića

  • 04.04.2021. 16:54

Republički štab za vanredne situacije na 78. sjednici, donio je Zaključak o izmjenama i dopunama Zaključka o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona. Ovo su nove odluke:

Dozvoljen rad baštama ugostiteljskih objekata

U periodu od 05.04.2021. do 08.04.2021. dozboljen je rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće uključujući objekte koji posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost (benzinske pumpne stanice i dr.) na način da se u periodu od 06:00 do 22:00 časova dozvoljava vršenje usluge dostave hrane i pića, šalterska prodaja hrane i pića te posluživanje hrane i pića u vanjskom dijelu ugostiteljskog objekta, odnosno u prostoru za usluživanje na otvorenom (ljetna bašta, terasa, vrt) uz uslov da je prostor otvoren sa najmanje tri strane, bez obzira da li je pomenuti prostor natkriven, uz strogo poštovanje uputstava JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“.

U periodu od 05.04.2021. do 08.04.2021. godine ugostitelji koji posluju u ugostiteljskom objektu za smještaj, usluge smještaja mogu pružati bez vremenskog ograničenja, a usluge ishrane i pića samo gostima kojima pružaju usluge smještaja u periodu od 06:00 do 22:00 časa, dok je rad sa gostima koji nisu korisnici usluge smještaja dozvoljen kao i ostalim ugostiteljskih objektima za ishranu i piće, odnosno, u prostoru za usluživanje na otvorenom (ljetna bašta, terasa, vrt) uz uslov da je prostor otvoren sa najmanje tri strane.

Školarci od 1. do 5. razreda se vraćaju u klupe

Od utorka, 06.04.2021. godine nastaviće se odvijanje vaspitno – obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola za učenike od prvog do petog razreda osnovnih škola. Takođe, nastaviće se i redovno organizovanje proširenog programa (produženi boravak i jutarnje čuvanje).

Rad ugostiteljskih objekata dozvoljen od 8. aprila

Od 08.04.2021. godine dozvoljava se rad ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, uz strogo poštovanje uputstava koje je propisao JZU "Institut za javno zdravstvo Republike Srpske".

Rad ugostiteljskih objekata za smještaj, ishranu i piće na području grada/opštine biće propisan od strane štaba za vanredne situacije grada/opštine, u zavisnosti od epidemiološke situacije u tom gradu/opštini uz obavezno poštovanje uputstava JZU "Institut za javno zdravstvo Republike Srpske".

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм