Vlada Republike Srpske

Novčana pomoć ugostiteljima, turističkim agencijama...

  • 03.12.2020. 16:07

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o garantnom programu podrške privredi za ublažavanje posljedica pandemije bolesti COVID 19 izazvane virusom SARS-COV-2.

"Vlada Republike Srpske donijela je, na prijedlog Upravnog odbora Kompenzacionog fonda, Uredbu o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona", navedeno je u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću.

U saopštenju se navodi da je uredbom predviđeno da se iz sredstava Kompenzacionog fonda Republike Srpske navedenim privrednim subjektima obezbijede novčana sredstva radi redovnog izmirivanja obaveza prema radnicima za doprinose, kao i ostalih poreskih obaveza.

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o studentskom standardu.

Ovim zakonom uređuju se: prava, obaveze i odgovornosti studenata u oblasti studentskog standarda, osnivanje i vrste ustanova studentskog standarda, organizacija i rad ustanova studentskog standarda, zaposleni u ustanovi, finansiranje, nadzor nad sprovođenjem ovog zakona, kao i druga pitanja studentskog standarda.

Razlog za donošenje novog Zakona o studentskom standardu je potreba za stvaranjem jednakih uslova i jednakih šansi za sve studente u Republici Srpskoj. Donošenjem ovog zakona bili bi stvoreni osnovni preduslovi za uspješnije školovanje studenata u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o studentskom organizovanju.

Razlog za donošenje izmjena i dopuna ovog zakona je što se u periodu od četiri godine koliko je prošlo od usvajanja Zakona, kroz njegovu primjenu u praksi, pokazalo da određena zakonska rješenja treba preciznije ili jasnije ili na drugačiji način urediti.

Takođe, razlog za donošenje izmjena i dopuna Zakona sadržan je i u potrebi njegovog usklađivanje sa novim Zakonom o republičkoj upravi. 

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o prihvatanju donatorskih sredstva Vlade Republike Srbije u iznosu od 20.000.000 evra (39.116.600 KM) u okviru mehanizma saradnje po Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Republike Srbije, za saniranje posljedica izazvanih pandemijom virusa korona.

Vlada Republike Srpske donijela je Uredbu o načinu uskladištenja, čuvanja i raspolaganja robom oduzetom u postupku inspekcijskog nadzora.

Uredbom se se propisuju načini uskladištenja, čuvanja, otkupa, uništavanja i drugi vidovi raspolaganja robom oduzetom u postupku inspekcijkog nadzora.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.