Radovan Višković

Novalić nije pretjerani optimista kada je riječ o formiranju Vlade Federacije

  • 08.05.2019. 12:22

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da mu je jutros predsjednik Vlade Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić rekao da nije pretjerani optimista da će u ovom mjesecu biti formiran novi saziv Vlade FBiH, ali da očekuje da to bude završeno u junu.

"Izrazio sam spremnost i rekao sam mu da što prije moramo da sjednemo, razgovaramo, održimo zajedničku sjednicu vlada Republike Srpske i FBiH i određene stvari iz sfere investiranja što prije rješavamo. Potrebno je da usaglasimo neka zakonska rješenja kako bi ekonomski ambijent BiH bio jedinstven", izjavio je Višković novinarima u Sarajevu gdje učestvuje na Godišnjem sastanku direktora EBRD-a. 

Komentarišući izvještaj visokog predstavnika za BiH Valentina Incka u Savjetu bezbjednosti u UN, premijer Srpske je istakao da je on onakav kakav se moga i očekivati – ništa značajno i spektakularno. 

"Jedino što je po prvi put visoki predstavnik, mada mu je to sigurno bilo teško, morao da prizna da problem BiH u ovom trenutku ne stanuje u Republici Srpskoj nego u FBiH", istakao je Višković. 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.