Prijedor

Nova skupštinska većina zatražila ostavku Đakovića

  • 20.09.2019. 19:29

Đakovićevo napuštanje prethodne sjednice lokalnog parlamenta, zajedno sa odbornicima DNS-a, je neprimjeren čin i on treba da podnese ostavku, poruka je Saše Bursaća, predsjednika Gradskog odbora SNSD-a. 

Zahtjev za ostavkom je trenutni potez skupštinske većine, a ne znači da će biti i jedini. U opticaju je i opoziv gradonačelnika. Milenko Đaković poručuje da protiv toga nema ništa, ali isto tako i da nema nijednog razloga da podnese ostavku. Napuštanjem skupštinske sale pokazao je, kažu u SNSD-u, nesposobnost i očaj. 

"Mislimo da nema potrebe da grad Prijedor bude taoc takvih ljudi i takve ekipe i evo ja kortistim ovu priliku da javno pozovem gradonačelnika Prijedora da podnese ostavku. Nije trebao izaći sa odbornicima DNS-a, trebao je da ostane tamo, njegov je zadatak da bude tu, da rješava probleme građana, a ne da se bavi politikanstvom", kaže Bursać.

Klub odbornika DNS-a napustio je sjednicu Skupštine grada Prijedora zbog, kako su naveli, višemjesečnih nezakonitosti u gradskom parlamentu. Đaković odbacuje navode da se svrstao na stranu glasača DNS-a. Poručuje da ne spori odluke skupštinske većine koje su u skladu sa propisima i kadrovskih promjena u skladu sa zakonom.

Gradonačelnik Prijedora kaže i da je nova skupštinska većina zaslijepljena željom da smjenjuje dosadašnje direktore i imenuje nove koji dolaze iz njihovih stranaka. 

"Što se tiče želje nove skupštinske većine da eventualno dođe do ostavke mene kao gradonačelnika, moje mišljenje je da nema nijednog ozbiljnog razloga za takvo nešto. Ostavku neću podnijeti jer ne vidim razlog za takvo nešto, a što se tiče opoziva i izjašnjavanja građana na referendumu na to sam uvijek spreman", rekao je Đaković.

Ostavku traže odbornici i vanparlamentarni partneri, odnosno Gradski odbori SNSD-a, SDS-a, PDP-a, DEMOS-a, Demokratske fronte, SP-a, NDP-a, Ujedinjene Srpske i Samostalni klub odbornika.

"SDS je makismalno protiv ovog kriminala koji se dešava u gradu Prijedoru, a iza kojeg stoji naš gradonačelnik i njegov mentor i nekoliko porodica u Prijedoru", ističe Milan Tubin, predsjednik GO SDS-a Prijedor.

DNS-ovci su napustili sjednicu lokalnog parlamenta, sa sve gradonačelnikom Đakovićem, 13. septembra i to obrazložili time da je Vlada osporila četiri akta koja je skupštinska većina donijela u februaru i da je u toku sudski upravni spor prema nalogu Vlade, a da je skupštinska većina, mimo odluke Vlade, te akte ukinula i nastavila dalji rad, nastojeći da izbjegne rješenje sudskog upravnog spora. 

Nova skupštinska većina "zavladala" je u Prijedoru u aprilu kada je, do tada, neprikosnoveni DNS otišao u opoziciju.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм