Australijanac srpskog porijekla

Nik Vujičić - čovjek koji dokazuje da nemoguće može postati moguće

  • 28.10.2019. 13:18

Kada je imao samo osam godina pokušao je izvršiti samoubistvo. Danas od njega uče milioni ljudi. Kako živjeti život "punim plućima" došao je podijeliti i s Banjalučanima. Nik Vujičić, jedan od najvećih svjetskih motivacionih govornika došao je Republiku Srpsku.

Posjetio je 73 države, pričao pred milionskom publikom, sada je o životnim izazovima govorio i u Banjaluci.  

Nika Vujičića mnogi nazivaju čudom od čovjeka. Rođen je 1982. godine bez ruku i nogu i nije bilo nikakvog medicinskog objašnjenja za njegovo stanje. Kroz bezbrojne izazove i prepreke, uspio je da svojim svakodnevnim primjerom dokaže kako nemoguće postaje moguće.

Nastarije je dijete srpskih izbjeglica Borislava i Duške Vujičić koji su se 1964. godine doselili u Australiju. Sa načinom života na Balkanu itekako je upoznat.

Vujičić je završio dva fakulteta, a uprkos preprekama svakodnevno uživa u plivanju, igranju golfa, fudbalu i drugim aktivnostima. U srećnom je braku i otac je četvoro djece, dva dječaka i dvije djevojčice.

Nik Vujičić sinoć je motivacioni govor držao u Sportskoj dvorani Borik u Banjaluci pred više od tri hiljade ljudi. Danas se sastao sa zvaničnicima Republike Srpske.