Ministarstvo prosvjete i kulture

Nije bilo zahtjeva EUFORA u vezi sa Vučićevom donacijom

  • 30.01.2020. 17:14

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske saopštilo je da im Kancelarija EUFORA u Banjaluci nije uputila pisani zahtjev za posjetu Gimnaziji Mrkonjić Grad u vezi sa najnovijom donacijom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića toj školi.

Iz Ministarstva navode da ih je direktor Gimnazije Mrkonjić Grad Zoran Bjelajac obavijestio da su ga predstavnici EUFORA u Banjaluci telefonski kontaktirali sa zahtjevom da posjete školu povodom donacije.

"Direktor ih je informisao da bez naše saglasnosti ne mogu da posjete školu", navodi se u saopštenju resornog ministarstva i dodaje da je način ostvarivanja saradnje organizacija sa srednjim školama propisan Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i uputstvom o načinu realizacije programa, projekata i drugih aktivnosti u školama.

Donacija koju je dobila Gimnazija Mrkonjić Grad prilikom jučerašnje posjete Vučića odnosi se na dvadeset laptop računara za kabinet informatike i stotinu knjiga za biblioteku, dok će finansijska pomoć namijenjena za rekonstrukciju škole i opremanje kabineta biti realizovana tokom godine.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.