Zvanična odluka sutra

Nezvanično - ni PDP neće u Savjet ministara

  • 02.04.2019. 19:15

U vlast po svemu sudeći neće, ali u vlasti će još ostati, tako su otprilike odlučili i PDP-ovci. Odluku će zvanično saopštiti sutra, ali nezvanično, neće u Savjet ministara. Kako saznajemo, i u toj stranci ima onih koji zagovaraju zajedničko djelovanje srpskih predstavnika u Sarajevu, ali kako stvari stoje skoro pa sigurno je da će krenuti stopama SDS-a koji je prije dva dana odbio ponudu SNSD-a da uđu u novi saziv Savjeta ministara.

"Ja sam odlučio sutra konkretno dati stav javnosti Republike Srpske po pitanju učešću PDP-a u Savjetu ministara. Vi ga već i nazirete, rekao sam jasno da ja kao predsjednik partije neću učestvovati u radu Savjeta ministara", izjavio je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Zato će u svojoj fotelji do novog saziva ostati njegov partijski kolega Igor Crnadak, kakva god da bude odluka PDP-a, potvruđuje to Borenović. Ministarske pozicije ne planiraju da se odreknu ni SDS-ovci koji su stavili tačku na priču o koaliciji sa SNSD-om. Ostaće opozicija, ali sa dva ministra u tehničkom mandatu.

"Ja jedva čekam da izađemo iz vlasti na nivou BiH, ali nismo donosili nikakve zaključke niti smo razgovarali o ideji da se da se napusti vlast na nivou BiH odnosno Savjet ministara", kaže Miladin Stanić, član Glavnog odbora SDS-a.

U SNSD-u su još ranije poručili da poštuju odluke opozicionih stranaka, ali da odbijanje poziva da učestvuju u vlasti na bh nivou, može samo da šteti Republici Srpskoj. Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović danas kaže da bi za Srpsku bilo mnogo bolje da sve stranke i formalno djeluju zajedno, u interesu Srpskog naroda.

"Voljela bih da su sve partije iz Republike Srpske te koje imaju zajedno i formalno jedinstveni nastup na nivou BiH, ali ja apsolutno cijenim autonomnost svake političke partije da o tome zauzme stav i u konačnom da sama procijenjuje šta su to razlozi da takvu jednu ponudu prihvate ili ne", poručila je Željka Cvijanović, potpredsjednik SNSD-a.

U SDS-u su nakon sjednice glavnog odbora zaključili da je najbolje i u interesu SDS-a, ali i kako su rekli Republike Srpske, da ostanu opozicija. Djelovanje u interesu građana trebalo bi da bude glavni motiv odluke koju PDP donese, ako je suditi po izjavama nakon sastanka sa SNSD-om. Iako će se sa novim sazivom Savjeta ministara pričekati najmanje do početka idućeg mjeseca, već sada je prilično jasno da od zajedničkog djelovanja nema ništa.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб