Doboj

Nezadovoljni članovi SP izašli iz sale nakon upozorenja policije

14:24, 26.01.2020.
Izvor: ATV
Nezadovoljni članovi Socijalističke partije nasilno su ušli u prostoriju u kojoj bi trebalo da bude održana sjednica Glavnog odbora stranke. Nakon upozorenja policije, napustili su prostoriju.

Prethodno su članovi Glavnog odbora, koji imaju akreditacije za današnju sjednicu, tražili od onih koji su nasilno ušli da napuste prostoriju, jer bez akreditacija nemaju pravo da prisustvuju sjednici Glavnog odbora.

Policija se i dalje nalazi u hoteli "Park", a sjednica Glavnog odbora kasni više od dva sata.

U Doboju je u toku sjednica Izvršnog odbora, nakon koje bi trebalo da zasijeda Glavni odbor. 

Sjednica GO se održava nakon što je iz Socijalističke partije predsjednik Petar Đokić isključio predsjednika Gradskog odbora u Banjaluci Gorana Selaka, šefa Kluba poslanika u Narodnoj skupštini Maksima Skoku i bivšeg ministra Milenka Savanovića.

Iz izvora iz SP saznajemo da Selak, Skoko i Savanović prisustvuju sjednici Izvršnog odbora, nakon koje bi trebalo da počne sjednica Glavnog odbora.

Podsjećamo, nakon odluke Petra Đokića, članovi partije koji joj se protive, održali su ispred stranačkih prostorija u Banjaluci skup podrške isključenim članovima.

Petar Đokić je rekao da taj skup nije organizovala stranka, i da su, prilikom njegovog sazivanja, zloupotrijebljeni lični podaci članova.

"Njihov pokušaj destabilizacije partije nije i neće uspjeti", rekao je Đokić.

Goran Selak je najavio dolazak na sjednicu Glavnog odbora, iako nije pozvan.