Ministarstvo zdravlja

Netačne Stanićeve tvrdnje, bolnica "Srbija" savremena i dobro opremljena

  • 09.08.2019. 14:32

Bolnica "Srbija" u Istočnom Sarajevu je savremena i funkcionalno osmišljena, opremljena novom svremenom medicinskom opremom najpoznatijih svjetskih proizvođača i puštena u rad za potrebe pružanja zdravstvenih usluga građanima Istočnog Sarajeva, a tvrdnje člana Socijalno-ekonomskog savjeta SDS-a Slobodana Stanića su potpuno netačne i paušalne, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Povodom dezinformacija koje je na jučerašnjoj konferenciji za novinare iznio član Socijalno-ekonomskog savjeta SDS-a Slobodan Stanić, iz Ministarstva ističu da je realizacijom ovog projekta Vlada Srpske riješila dugogodišnji problem bolničkog rada u starim i neuslovnim zgradama i stvorila uslove za veliki komfor pacijenta i odlične uslove za rad zdravstvenih radnika u pružanju zdravstvenih usluga. 

"Objekat je izgrađen savremenim građevinskim materijalima, ugrađena su najnovija tehnološka rješenja i oprema kada je riječ o mašinskim radovima, elektro-intalacionim, informatizacija i drugim sistemima potrebnim za savremenu bolnicu", ističe se u saopštenju. 

Iz resornog ministarstva naglašavaju da su bolnica, sve njene službe i odjeljenja, opremljena savremenom medicinskom opremom najpoznatijih svjetskih i evropskih proizvođača /"DŽeneral Elektrik", "Geting-Make", "Simens", "Boš", "Đima", "Golem", "Proma Reha", "Karl Storc", „Olimpus" i drugi/, čija se oprema nalazi i u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, te da su svi aparati isporučeni u skladu sa specifikacijama koje su definisane u tenderskom dokumentu. 

"Za određeni broj isporučenih aparata i pribora provedena je procedura po Pravilniku Agencije za lijekove BiH i obezbijeđena saglasnosti za uvoz istih što je preduslov za njihovu upotrebu u Republici Srpskoj", dodaje se u saopštenju. 

Kada je riječ o konkretno pomenutim stolovi za ginekološki pregled, navodi se u saopštenju, nabavljena su dva stola različitih tehničkih karakteristika, po specifikaciji od proizvođača ponuđenog u tenderskoj proceduri /zemlja porijekla Češka/, cijena jednog stola 7.117,75 KM, a drugog 11.399,63 KM. 

"Takođe su nabavljena dva ginekološka stola za rađaonu po specifikaciji od proizvođača ponuđenog u tenderskoj proceduri /zemlja porijekla Češka/, po cijeni od 19.800 KM", precizirano je u saopštenju. 

Iz Ministarstva ističu da ovom informacijom žele još jednom da ukažu javnosti na uspješnu realizaciju projekta izgradnje i opremanja nove bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu, koja je projektovana na način da odgovori potrebama stanovništva sarajevsko-romanijske regije i da se stvore uslovi da pacijenti dobiju najkvalitetniju moguću zdravstvenu zaštitu u bolnici, koja je izgrađena po najvišim standardima modernih zdravstvenih ustanova i pružanja kvalitetnijih usluga dijagnostike i liječenja.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић