Eksalirala netrpeljivost

Neslaganja u prijedorskom SDS-u prerasla u fizičke sukobe

  • 15.03.2019. 19:14

Bilo je fizičkog obračuna, nije bilo fizičkog obračuna. Maltretirali su me i vrijeđali, niko nikoga nije udario. Zvao sam policiju, ne znam zašto je policija dolazila... Ovako bi Milan Tubin i Dušan Berić, izgleda, mogli u nedogled. 

Oni predvode dvije struje u prijedorskom SDS-u koji je, odavno, duboko podjeljen, a u kome je, sinoć, eskalirala netrpeljivost na sjednici Gradskog odbora. Berićevi ne priznaju Tubina kao predsjednika, koga su opozvali na vanrednoj skupštini u januaru. Tubin i njegove pristalice to ne priznaju. Jedni za druge, praktično, ne postoje, ali su se pojavili u prostorijama stranke na sjednici koju je Tubin prekinuo kad je vidio da je stigao Berić sa svojim pristalicama. Jedni kažu bilo je tuče, drugi tvrde da nije. 

"Prekinuli smo sastanak s čim se nije slagala ta neka grupa, koju je Dušan Berić doveo da napadnu predsjednika i članove GO, što su oni pokušali fizički da urade. Ja sam tu vrijeđan i maltretiran kao narodni poslanik," rekao je Milan Tubin.

"Nema govora o tuči, odgovara Dušan Berić, koji je bivši predsjednik Gradskog odbora i bivši narodni poslanik SDS-a. Kaže da je na jednom čovjeku vidio poderanu jaknu. 

"Nije bilo obračuna, neka neko pokaže da je neko zagreban, da je poslije toga otišao ljekaru, neka neko pokaže da je stavio ijedan flaster na sebe. Toga nije bilo!" kaže Dušan Berić.

Tubin, koga podržava lider SDS-a, Vukota Govedarica, tvrdi da je Berić na sjednicu doveo i pojedince koji uopšte nisu članovi SDS-a, a neke od njh je okarakterisao kao manijake. Zbog svega će posla imati i policija, jer je Tubin protiv nekoliko lica podnio krivične prijave. Demantovao je tvrdnje da je na sjednici trebalo da se razgovara o saradnji sa SNSD-om na lokalnom nivou. Berić, s druge strane, tvrdi da Prijedor nema Gradski odbor SDS-a jer je raspušten i da postoji samo komisija koja treba da sprovede unutarstranačke izbore.