Najavljuje i nove projekte

Nešić za ATV: Komplikovana procedura usporila uklanjanje naplatnih kućica

  • 19.07.2018. 22:46

Nenad Nešić, dirtektor JP "Putevi Republike Srpske", istakao je da problem sa naplatnim kućicama u Glamočanima odavno postoji i da su sada konačno stvoreni uslovi za njegovo rješavanje.

"Ja sam to po mom dolasku 2016. zajedno sa upravom preduzeća uvrstio u plan za 2017. godinu. Međutim, komplikovana procedura Zakona o javnim nabavkama dovela je do toga da mi tek sutra počinjemo sa uklanjanjem naplatnih kućica", izjavio je Nešić u Večernjim vijestima ATV-a.

Objašnjava da se proces uklanjanja kućica kočile konstantne žalbe nezadovoljnih ponuđača. "Žalili su se jedni na druge i na kraju smo došli do toga da smo izabrali skupljeg ponuđača, a to je Kancelarija za razmatranje žalbi, koja se nalazi na nivou BiH, tako odlučila i mi smo postupili u skladu sa upustvom koje smo dobili od njih", rekao je Nešić.

Ugovorom je predviđeno da uklanjanje kućica traje 45 radnih dana, a dionica će biti vraćena u prvobitno stanje tj. dozvoljena brzina će biti 100 KM/h a ne sadašnjih 40 km/h.

Nešić podsjeća da je izgradnja naplatnih kućica počela u aprilu 2011. godine a završila se u aprilu 2013. godine.

"Dobila se dozvola za gradnju, a nakon toga se dobila upotrebna dozvola te su kućice uplanjene. Ja sam došao na funkciju nakon toga i, koliko je meni poznato, vođen je postupak i istražne radnje ali je to obustavljeno zbog nedostatka dokaza, odnosno, prema mojim saznanjima, nije postojalo krivično djelo", kaže Nešić.

Govoreći o odblokiranim sredstvima od prikupljenih putarina on napominje da im još nisu prebačena sredstva.

"Mi smo planirali u poslovanju u ovoj godini i sredstva od akciza. Imamo uputu od Ministarstva finansija da se radi o približno 28 miliona KM. Ta sredstva ćemo uložiti u izgradnju novih puteva i rekonstrukciju postojećih magistralnih i regionalnih puteva", ističe Nešić.

Govoreći o projektima na kojima "putevi RS" rade napominje da se završava put Kotor Varoš -Kneževo, Podgradci - Mrakovica, a radi se i u Bronzanom Majdanu. Dodaje da će uskoro raspisati tender za nastavak Istočnog tranzita u Banjaluci, onnosno izgradnju jedne kružne rasksnice.

Kaže i da su potpisali ugovor o izgradnji istočne obilaznice u Trebinju vrijedan 900 hiljada KM. Pored toga ističe da se radi  i kružni tok u Istočnom Sarajevu, a planirani su i u Doboju i Vlasenici dok će za rahabilitaciju magistralnih i regionalnih puteva ovih dana raspisati tender.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)