Predsjednik DNS-a

Nešić: Prvi mart nije i nikada neće biti praznik u BiH

  • 29.02.2020. 10:08

Prvi mart nije i nikada neće biti nikakav praznik BiH, a Bošnjaci i Hrvati da imaju mudrosti nikada taj dan ne bi pomenuli jer je to dan kada su počeli tragični sukobi u BiH i kada je pao prvi život. Dan kada su Srbi u BiH izbrisani iz reda konstitutivnih naroda i kada im je ubistvom srpskog svata Nikole Gardovića poručeno šta im se sprema i šta im je namijenjeno.

Ovaj datum na simboličan način govori o apsurdnosti stanja u BiH.

Podsjetiću vas, da je Ustavni sud BiH ocijenio da su 25.novembar i 1.mart u skladu sa Ustavom, tj. da su Zakon o proglašenju 25.novembra Danom državnosti Republike BiH i Zakon o proglašenju 1.marta Danom nezavisnosti Republike BiH u skladu sa Ustavom BiH!

Ustavnom sudu nije sporno što se jedan narod i jedan entitet ne identifikuje sa tim praznicima. I tako po toj nakaradnoj logici ispada da je BiH prvo postala država,25.novembra 1943, pa tek nakon 58 godina poslije 1.marta stekla nezavisnost. Valjda se prvo proglasi nezavisnost, pa se obezbijedi priznanje državnosti! I ako je BiH bila država u okviru SFRJ, zašto se onda ljute kada za Republiku Srpsku kažemo da je država!

Ne može praznik BiH biti datum kada jedan narod tuguje i sjeća se šta mu se desilo na taj dan.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.