Nešić: Nakon bitke za zdravlje, bitka za ekonomski oporavak

  • 23.03.2020. 12:15

Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić izjavio je da preduzete mjere institucija, organa i kolektiva povodom pandemije virusa korona daju pozitivne rezultate i da će se dobiti bitka za zdravlje i život, nakon čega slijedi ozbiljna bitka za saniranje ekonomskih posljedica.

"Zato već sada treba praviti programe kako pomoći privredi i građanima koji su najviše pogođeni ekonomskim potresom. Fiskalne olakšice su jedan od mehanizama, ali treba razmišljati i o drugim, poput preusmjeravanja sredstava. Neki planirani projekti mogu sačekati, ali život ljudi ne može da čeka. Kao što vjerujem da ćemo dobiti bitku za zdravlje, jednako vjerujem da ćemo dobiti i onu za ekonomski oporavak i dostojan život svakog čovjeka", rekao je Nešić.

On je konstatovao da je danas najveći teret na zdravstvenom sistemu i da su napori koje ulažu ljekari i svi medicinski radnici vrijedni, ne samo dubokog poštovanja, već i velikog divljenja, saopšteno je iz DNS-a.

Nešić je izrazio uvjerenje da će se iz ovih izuzetno teških okolnosti izvući pouke, da će se nešto naučiti i da se neće nastaviti po starom - svađe, uvrede, podmetanja.

"Tek kad nas zadese vanredne okolnosti sjetimo se da smo svi ljudi, jednako slabi i ranjivi i tada prestaju političke smicalice, stranačka prepucavanja, entitetska sukobljavanja. Da li nas samo bolest ili neka druga vanredna situacija može natjerati na međusobno poštovanje, solidarnost, humanost?", upitao je Nešić. 

Тагови:
  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм