Vlada Republika Srpske

Nerazvijenim lokalnim zajednicama 300 hiljada KM

  • 31.01.2019. 17:03

Vlada Republike Srpske saglasna je da iz budžeta Ministarstva uprave i lokalne samouprave za ovu godinu bude izdvojeno 300 hiljada KM za sufinansiranje projekata nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave.

Vlada je danas na sjednici prihvatila informaciju o primjeni Pravilnika o sufinansiranju projekata nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada je utvrdila da ovogodišnja osnovica za obračun mjesečnih primanja iz oblasti boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih žrtava rata ostane na nivou prethodne godine. Na sjednici je utvrđena osnovica i koeficijenti visine isplate mjesečnih primanja za 2019. godinu predviđenih Zakonom o zaštiti civilnih žrtava rata. 

Donesena je i odluka o visini osnovice za obračun primanja za 2019. godinu predviđenih Zakonom o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske. 

Iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću saopšteno je da je na sjednici donesena i odluka o visini osnovice za obračun godišnjeg boračkog dodatka za 2018. godinu, te odluka o visini osnovice za obračun mjesečnog boračkog dodatka za 2019. godinu. 

Na sjednici je donesena i odluka o prenosu prava svojine na nepokretnosti na opštinu Rudo, a riječ je o zemljišnoj parceli čija prava svojine Vlada prenosi na opštinu. Na parceli je planirana izgradnja pravoslavnog hrama. 

Vlada Republike Srpske usvojila je danas i Akcioni plan za primjenu Konvencije Savjeta Evrope o sprečavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici u Srpskoj u periodu 2019-2020. godine, kao i Akcioni plan za unapređenje položaja žena na selu za isti period.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.