Okružno javno tužilaštvo Trebinje

Neosnovane Vukanovićeve optužbe protiv HET-a

  • 28.11.2019. 13:12

Okružno javno tužilaštvo Trebinje odbacilo je krivičnu prijavu koju je podnio Nebojša Vukanović protiv dijela rukovodstva Hidroelektrana na Trebišnjici (HET), ocijenivši je neosnovanom.

Srna saznaje da su iz trebinjskog Tužilaštva naveli da nema dokaza da su direktor HET-a Gordan Mišeljić, izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove Ilija Tamindžija i direktor za pravne i ekonomske poslove Ljubo Vuković počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

Prema saznanjima Srne, Okružno javno tužilaštvo donijelo je naredbu da se obustavi istraga protiv Mišeljića, Tamindžije i Vukovića, jer nema dokaza da su počinili navedena krivična djela niti bilo koja druga.

Tamindžija, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je Srni da je "nedopustivo Vukanovićevo konstantno širenje neistina i obmanjivanje građana Srpske".

"U nedostatku sopstvenih kvaliteta, Vukanović već godinama svoj imidž kreira na neosnovanim optužbama i izmišljotinama na račun onih koji, za razliku od njega, iza sebe imaju projekte i rezultate", istakao je Tamindžija.

On je naglasio da "narodni poslanik i takozvani novinar Vukanović nikada ništa nije uradio za Republiku Srpsku i njene građane i da je krajnje vrijeme da kao i ostali počne da polaže račune onima koji su ga birali".

"Njegova politika do sada se zasnivala samo na obmanama i zabavljanju širokih narodnih masa", poručio je Tamindžija.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.