Anton Kasipović, gost ATV-a 

Neophodno što prije konstituisati vlast na nivou BiH

  • 30.06.2019. 20:25

Neformiranje vlasti na nivou BiH koči procese i potrebno je što priji konstituisati vlast," rekao je Anton Kasipović, ministar pravde u Vladi Republike Srpske.

Gostujući u Centralnim vijestima ATV-a Kasipović je ocjenio da imamo posljedice i da bi za sve nas bilo veoma važno da se što prije formira vlast na nivou BiH i da se počne raditi u jednom normalnom ustavom i zakonom propisanom okviru.

Komentarišući posljednja dešavanja u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu  BiH, Kasipović je rekao da te događaje ne bi dovodio u direktnu vezu sa neformiranjem vlasti na nivou BiH i da je činjenica da trubulencije u okviru institucije VSTS-a nikom ne donose dobro. 
 

"Budući da su neki procesi pred pravosudnim institucijama u vezi sa događajima u VSTS-u živi, nemam pravo da to komentarišem, jer bi se to moglo smatrati određenim pritiskom", istakao je Kasipović. 

Na pitanje novinara ima li pritisaka u pravosuđu, Kasipović je odgovorio da na njega nema, ali je naveo da je na početku mandata bilo povremenih poziva kada su ga pitali za konkretan predmet, a da mu se sada, povremeno, obraćaju građani Srpske u vezi sa rokovima postupanja sudova, što ne smatra pritiskom. 

On je dodao da je formirana radna grupa koja ima zadatak izrade zakona o suđenju u razumnom roku u Republici Srpskoj. 

Gostovanje ministra Kasipovića pogledajte u prilogu ATV-a

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок