Lukač u Zvorniku

Neophodno postavljanje novog video-nadzora

  • 29.03.2019. 17:15

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izrazio je nadu, nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem, da će na području ovog grada zajedničkim sredstvima i naporima biti uspostavljen novi, savremeniji video-nadzor koji bi doprinio preventivnom djelovanju i rješavanju krivičnih djela.

Lukač je istakao da je u više od 35 gradova Srpske uspostavljen video-nadzor, koji će biti dograđivan sa više kamera. 

On je naveo da se u Banjaluci postavlja video-nadzor u većem obimu, dok je na području Istočnog Sarajeva u toku instaliranje opreme i kamera, kao i u Bijeljini i drugim mjestima. 

Lukač je dodao da Policijska uprava Zvornik veoma dobro sarađuje sa Gradskom upravom. 

Stevanović je rekao da će Gradska uprava, ukoliko ne dobije mogućnost sufinansiranja, sama pronaći sredstva za uspostavljanje mnogo savremenijih kamera u odnosu na one koje su u gradu postavljene prije sedam godina. 

"Nadam se da ćemo ove godine zamijeniti stare kamere novim, tehnički naprednijim, da bi se građani osjećali bezbjednije i da bismo ljudima iz policije olakšali posao pri identifikovanju onih koji prekrše zakon", naveo je Stevanović. 

On je istakao da je Gradska uprava tvorac projekta za preventivna djelovanja protiv negativnih društvenih pojava, nakon teroristička napada na Policijsku stanicu u Zvorniku 27. aprila 2015. godine. 

"Formirali smo komisiju u koju su uključeni ljudi iz sistema obrazovanja, vjerskih zajednica, političkog i javnog života, iz Policijske uprave, odnosno iz društvenih oblasti, da pokušamo učiniti sve da se tako nešto više ne bi dogodilo", rekao je Stevanović. 

Stevanović je zahvalio Lukaču za posjetu, posebno za zajednički zaključak koji se pokazao kao veoma opravdan, odnosno što je prije nekoliko godina tadašnji Centar javne bezbjednosti Zvornik, a današnja Policijska uprava izmještena iz sastava bijeljinske policije, odnosno tadašnjeg bijeljinskog Centra javne bezbjednosti.  

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина