Višković sa amabasadorom Italije

Neophodno omogućiti više investicija u realni sektor

14:03, 13.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je na današnjem sastanku sa ambasadorom Italije u BiH Nikolom Minasijem opredijeljenost Vlade da nizom mjera, aktivnosti i zakonskih rješenja omogući što više investicija u realni sektor, te zadrži postojeća i otvori nova radna mjesta.

Višković je predstavio aktivnosti i mjere koje Vlada namjerava da sprovede u narednom periodu po pitanju unapređenja poslovne klime, uslova za ulaganja u Srpsku, podrške realnom sektoru, te rasterećenju privrede, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću. 

Minasi je istakao da u Republici Srpskoj posluje veliki broj kompanija iz Italije koje zapošljavaju domaću radnu snagu, te da je namjera da se privredna i ekonomska saradnja nastavi i u budućnosti. 

Razgovarano je i o projektima koje realizuju italijanske kompanije u Republici Srpskoj i naglašeno da su turizam, poljoprivreda, metalna industrija, informaciono-komunikacione tehnologije - sektori sa raspoloživim potencijalom za razvoj novih projekata sa italijanskim investitorima. 

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Srpskoj i BiH, sa naglaskom na privrednu saradnju. 

Italija je prošle godine bila na drugom mjestu po ostvarenoj spoljnotrgovinskoj razmjeni sa Republikom Srpskom.