Milorad Dodik

Neophodno jedinstvo svih političkih snaga u Republici Srpskoj

  • 14.11.2019. 21:37

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ukazao je na neophodnost jedinstva svih političkih snaga u Republici Srpskoj i ponovio spremnost da, s tim ciljem, razgovara sa opozicijom.

"Ali, moramo da radimo na politikama koje se moraju poštovati", rekao je Dodik večeras na skupu u Istočnom Sarajevu koji je okupio predstavnike društvenog, poslovnog i političkog života tog grada.

On je naveo da je spreman da opoziciji omogući učešće u novom sastavu Savjeta ministara.

Govoreći o inicijativama za promjenu Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Dodik je upozorio da se njima podriva status Republike Srpske u parlamentu jer se želi u Poslovnik uvesti kategorija Srbi, umjesto Srpske.

"Ako izgubimo poziciju da razgovaramo kao Republika Srpska, mi ćemo za izvjesno vrijeme doći u kolaps i to je ona priča o građanskoj zemlji u kojoj nema naroda već samo postoje ljudi", rekao je Dodik.

On je podsjetio da snage iz Federacije BiH, gdje god mogu, na pozicije u zajedničkim strukturama imenuju Srbe iz Federacije i onda kažu da je ispunjena kvota koja pripada Srbima.

"Zato je važno i zato i ovom prilikom pozivam opoziciju na razgovor da pokušamo da napravimo zajednički pristup. Razumijem šta je inters Republike Srpske i spreman sam da učinim da se postigne jedinstvo", rekao je Dodik koji je i predsjednik SNSD-a.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.