Nije bilo drugih kandidata

Nenad Stevandić ostaje na čelu Ujedinjene Srpske

19:15, 19.05.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Nenad Stevandić ostaje na čelu Ujedinjene Srpske, još jedna mandat, jer drugih kandidata nije bilo. 

Stevandićev mandat je ozvaničen na Izbornoj skupštini stranke u Banjaluci. Podržalo ga je svih 290 delegata. Jedan od njegovih zamjenika ostaje Slavko Dunjić, dok je drugi Kostadin Vasić, umjesto Marinka Dragišića.

Najviše promjena je bilo u opštinskimm odborima i Glavnom odboru stranke. U užem rukovodstvu stranke ostala su prepoznatljiva lica, kaže Stevandić.  

"Nadam se da su dva mandata dosta i da idući mandat će biti neki drugi kandidat, možda i onaj koga ja budem podržavao. Nije cilj da napravimo partiju u ličnom vlasništvu, lidersku partiju, nego partiju koja rukovodi mrežom mladih, pametnih ljudi", ističe Stevandić. 

Ujedinjena Srpska u svom radu i djelovanju može računati na podršku SNSD-a, poručio je Milorad Dodik. Ovo je bila prilika da prođemo kroz naše  zajedničke aktivnosti, politike i da ukažemo na ono što je važno za RS i njenu politiku u budućnosti, kaže Dodik. 

Partije koja je pokazala svoj uspjeh u organizaciji u posljednje vrijeme otkad je formirana, partije koja je danas dio skupštinske većine koja u RS dvotrećinska i važan dio karika ka osmišljavanju politika na nivou BiH.

U svečanom dijelu Skupštine Ujedinjene Srpske, dodjeljene su Povelje zahvalnosti zaslužnim predstavnicima stranke. Svečanoj sjednici prisustvovali su pored predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, predstavnici drugih političkih partija iz Republike Srpske, brojni gosti i prijatelji Ujedinjene Srpske.