Predsjednik Sekcije ugostitelja

Nemiri nisu dobri ni za narod, ni za ugostitelje

  • 31.12.2018. 12:55

Predsjednik Sekcije ugostitelja pri Zanatsko-preduzetničkoj komori područja Banjaluka Željko Popović rekao je da sinoćnji događaji u Banjaluci nisu dobri ni za narod, ni za ugostitelje.

Popović je rekao Srni da takvi događaji utiču na promet koji ugostitelji bilježe tokom praznika, kada bi broj turista trebalo da bude povećan. 

On je dodao da će posljedice tih nemilih događaja najviše osjetiti oni koji imaju hotele i hostele zbog otkazivanja rezervacija i proslave Nove godine. 

Grupa "Pravda za Davida" sinoć je, nakon održanog skupa, nasilno prekinula koncert Harisa DŽinovića. 

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka lišili su slobode više lica zbog počinjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela. 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je povodom događaja u Banjaluci da su članovi grupe "Pravda za Davida" onemogućili novogodišnji koncert Harisa DŽinovića zbog čega su danas otkazani dječija Nova godina i ostali koncerti, jer Grad ne želi da ijedno dijete, građanin ili turista potencijalno budu ugroženi.

POSLJEDNJI DOGAĐAJI UGROŽAVAJU SVU USLUŽNU DJELATNOST


Predsjednik Udruženja "Maksi taksi" Banjaluka Mile Prerad izjavio je da će se posljednji događaji u Banjaluci negativno odraziti na posao, ne samo taksista, nego i na svu uslužnu djelatnost.

"Mi smo se spremali za ove dane. Mnoge kolege neće ni raditi ako se ovako nastavi", rekao je je Prerad Srni. 

On je dodao da će, zbog odustajanja nekih kolega, biti smanjen broj taksi vozila na ulicama Banjaluke što automatski znači da će biti slabija usluga. 

Grupa "Pravda za Davida" sinoć je, nakon održanog skupa, nasilno prekinula koncert Harisa DŽinovića. 

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka lišili su slobode više lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela. 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je povodom događaja u Banjaluci da su članovi grupe "Pravda za Davida" onemogućili novogodišnji koncert Harisa DŽinovića zbog čega su otkazani doček dječije Nove godine i ostali koncerti, jer Grad ne želi da ijedno dijete, građanin ili turista potencijalno bude ugrožen.