Tomislav Prpoš

"Nemam želju da se čujem sa Pavićem, a ni on sa mnom"

  • 06.02.2019. 11:39

"Svjesni smo činjenice da je DNS u Prijedoru duboko utemeljen, ali smo sigurni da ćemo se izboriti za svoje mjesto", poručuje ovo danas Tomislav Prpoš, predsjednik Inicijativnog odbora Demokratskog saveza (DEMOS) za prijedorsku regiju. 

Prpoš je jedan od osnivača DNS-a i nekadašnji blizak čovjek Marka Pavića. Na novinarsko pitanje "u kakvim je odnosima sa Pavićem", kaže da je "to pitanje za njega jako teško".

"Pavić je imao vrlo ružan stav prema meni lično. Nemamo kontakata. Čini mi se da ne želimo, nijedan, da razgovaramo jedan s drugim", rekao je Prpoš. 

Kaže da je jedan dio članstva DNS-a iz nekoliko mjesnih odbora prešao u DEMOS, ali da većina sadašnjeg članstva stranke nije došla iz Pavićeve partije. 

"Postoji interes, izražavaju želju, razgovaraju sa našim aktivistima, ali to u Prijedoru, zasad, nije značajniji broj. U drugim opštinama je drugačije. Prvenstveno mislim da, s obzirom na politiku DNS-a, postoji određen broj ucjena, možemo i to da tvrdimo, ali nismo se ozbiljnije bavili analizom", ističe Prpoš i kaže da će, početkom sljedećeg mjeseca, biti održana izborna skupština DEMOS-a u Prijedoru kada će se znati više detalja oko članova stranke u Prijedoru kojih je, trenutno, 150 sa potpisanim pristupnicama. 

On kaže da je DEMOS nastao na kritici politike DNS-a i smatra da postoji bolji put za rješavanje problema u Prijedoru i Republici Srpskoj. 

Politiku DEMOS-a u Gradskoj skupštini zastupaće nezavisni odbornik Ranko Kolar koji je, iz Socijalističke partije, nakon što je raspušten Gradski odbor te stranke u Prijedoru, pristupio partiji Nedeljka Čubrilovića.

U DEMOS-u danas navode i da će djelovati u koaliciji sa SNSD-om, Socijalističkom partijom i Ujedinjenom Srpskom ali ne i sa DNS-om. 

"Nećemo zastupati i nećemo sarađivati sa tom strankom i mislim da je to logično. Nećemo podržavati DNS u onim stvarima koje ne valjaju. Nadam se da ćemo procjenjivati u skupštinama ali, u principu, nismo za, i nećemo, sarađivati sa DNS-om", rekao je Prpoš koji je i potpredsjednik DEMOS-a.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)