Projekat se odvija u tri faze

Nema prepreka za gradnju bolnice u Doboju, sve ide po planu

19:29, 17.05.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Nema prepreka za gradnju nove bolnice u Doboju. Projekat se odvija u tri faze, koje treba da budu završene u roku od 36 mjeseci, poručuje resorni ministar. U toku je faza projektovanja, nakon koje slijede gradnja i opremanje bolnice.

"Ono što mi očekujemo od kineskog partnera je njihov programa rada i u okviru tog programa rada, oni sad definišu što će ponuditi, a to je vremenski rok vezano za projektovanje i ja očekujem prema nekim informacijama bi trebalo da bude 3-6 mjeseci, kad se završi to projektovanje onda se kreće u ovu izgradnju“, kaže Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske. 

Infrastruktura, renta i uređenje su obaveze grada. Izvršavaju ih, a nastojaće i da na bolji način riješe prilazni put bolnici.

"Da pokušamo da odmah predvidimo da na tom dijelu priključka na M17 bude izgrađen kružni tok kako bi bezbijednost saobraćaja i pristup bili brži bolji i kvalitenije riješen“, kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

U projekat su uključeni i zaposleni dobojske bolnice. Uprava nadzire, ljekari čekaju novi objekat i bolje uslove.

"Počev od mokrih čvorova, soba hodnika, prijema samog, imaćemo urgentni blok koji sada nemamo, to nam nedostaje“, kaže Aleksandar Subotić, ljekar u Bolnici Doboj. 

"Naše obaveze su još da aktivno učestvujemo samo kod lokacijskih uslova i da aktivno učestvujemo i na terenu sa gradskom administracijom“, kaže Mladen Gajić, vd direktora JU Bolnica Sveti apostol Luka Doboj.

Nova bolnica zamijeniće postojeću, koja je paviljonskog tipa. Imaće prizemlje i 6 spratova. Na površini od 28. 000 kvadrta biće 468 kreveta, glavni operacioni blok, urgentni blok, dijagnostički centar. Koštaće više od 88 miliona maraka.