Sindikat 

Nema otpuštanja u lokalnim samoupravama

  • 31.01.2019. 16:47

Na sastanku delegacije Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske i pomoćnika ministra uprave i lokalne samouprave Nikole Kneževića i Slavice Lukić zaključeno je da neće biti otpuštanja zaposlenih u lokalnim samoupravama u Srpskoj.

Poslije dvočasovnog razgovora u Banjaluci zaključeno je i da će sadašnji Zakon o lokalnoj samoupravi Republike Srpske ostati na snazi još najmanje dvije godine, a da će se u tom periodu, uz aktivno učešće predstavnika granskog sindikata, donijeti njegove izmjene i dopune, saopšteno je iz Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske. 

Dogovoreno je i da će se uz aktivno učešće predstavnika ovog sindikata do kraja ove godine donijeti izmjene i dopune Zakona o državinim službenicima Republike Srpske, kao i Zakona o platama Republike Srpske. 

U saopštenju je navedeno i da će biti nastavljeni pregovori predstavnika Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske i Ministarstva. 

Delegaciju Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske predvodio je predsjednik Branko Zelenović.