Srđan Rajčević

Nema opasnosti za diplome iz Republike Srpske

  • 17.02.2020. 13:34

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske saopštilo je da nisu tačni navodi ministra nauke i obrazovanja Hrvatske Blaženke Divjak da Srpska odbija provjeru diploma na zahtjev Hrvatske, te će ubuduće svi kontakti između ministarstava biti direktni.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević istakao je da je nakon ovih informacija stupio u kontakt sa Divjakovom i dobio uvjeravanja da ne prijeti nikakva opasnost po nosioce diploma iz Srpske, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Bio sam iznenađen kada sam saznao za izjavu Divjakove i istog trenutka sam obavio provjere u nadležnoj službi u Ministarstvu iz koje su me uvjerili da je dosadašnji proces provjere, odnosno odgovora na zahtjeve iz Hrvatske, tekao bez ikakvih problema", rekao je Rajčević.

On je naveo da je jutros razgovarao sa Divjakovom i dogovorio da, s ciljem izbjegavanja bilo kakvih tehničkih problema u vezi sa procesom provjera, ubuduće svi kontakti između ministarstava budu direktni.

Rajčević je dodao da ga je Divjakova obavijestila o aktivnostima Hrvatske i pojedinim nepravilnostima koje su utvrđene, ali koje se nisu isključivo odnosile na Srpsku, već se radilo i o diplomama iz drugih država u regionu.

"Pomenula je jedan slučaj iz Republike Srpske, ali se on odnosi na provjeru svjedočanstva srednje škole. Preuzeo sam obavezu da o tom obavijestim nadležno ministarstvo", naveo je Rajčević.

On je zamolio Divjakovu i da Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske dostavi spisak imena i prezimena za koje želi da se obavi provjera, a da će nadležne institucije iz Srpske odmah preduzeti potrebne radnje kako bi organima Hrvatske bilo odgovoreno u najkraćem mogućem roku.

Rajčević i Divjakova su se usaglasili da zajedno sa ostalim nadležnim organima zemalja regiona ostaju na istom zadatku borbe protiv negativnih pojava u visokom obrazovanju i nadaju se da će međusobna saradnja biti uspješno nastavljena.

Тагови:
  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.