Kancerogeno ulje

Golić: Rješavamo problem zagađenja piralenom u "Incelu"

  • 11.06.2019. 12:46

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić navela je da resorno ministarstvo u okviru svojih nadležnosti ulaže napore da se riješi problem zagađenja zemljišta otrovnim piralenom u Poslovnoj zoni firme "Incel" kod Banjaluke. 

"Zona 'Incel' je mjesto koje treba posebno opservirati", rekla je Golićeva i dodala da treba raditi na tome da se zagađeno zemljište dovede u pređašnje stanje, iako je to kompleksno pitanje. 

Kada je riječ o plutajućem i kabastom otpadu u rijeci Vrbas i na području Hidroelektrane "Bočac", Golićeva je naglasila da je rješavanje tog problema jedno od prioriteta, te da je to zajednički problem oba entiteta. 

"Upravo se održava sastanak u HE 'Bočac' na kome su sve zainteresovane strane, stručnjaci za pitanje voda, ekologiju, inspekcijski organi. Oni se bave analizom tog pitanja. Otpad dolazi u Bočac dolazi iz Donjeg Vakufa i treba izgraditi mrežu da se on prikupi. A, kada je riječ o žutoj mrlji koja se nedavno pojavila i uznemirila građane, analize relevatnih institucija su utvrdile da je voda za piće u Banjaluci ispravna", navela je Golićeva. 

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)