Gradska uprava

Neistine o navodnom smišljenom zauzimanju Trga Krajine

13:37, 05.10.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Gradska uprava Banjaluke odbacila je insinuacije i neistine koje su plasirane u javnosti povodom navodnog smišljenog zauzimanja Trga Krajine i ometanja medijskog pokrivanja današnjeg skupa grupe "Pravda za Davida".

Banjalučko gradsko Odjeljenje za komunalne poslove još je 3. septembra postupilo po ranije podnesenom zahtjevu Udruženja za rekreaciju i sport "El fit" i izdalo rješenje za zauzimanje javne površine na Trgu Krajine zbog održavanja manifestacije "Dječiji fudbalski međunarodni turnir". 

Zahtjev za održavanja ovog turnira podnesen je znatno prije nego što je u medijima objavljeno da grupa "Pravda za Davida" 5. oktobra namjerava održati javni skup na Trgu Krajine, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Iz Gradske uprave navode da su netačne i tvrdnje da nadležne gradske službe nisu izdale dozvole za snimanje današnjeg skupa pojedinim TV kućama, nego je, naprotiv, juče odobreno zauzimanje javne površine za sve TV kuće koje su to i tražile, odnosno – RTV BN i "Al džazira". 

U saopštenju se dodaje da je procedura odobravanja trajala dva dana, u skladu sa uobičajennom praksom. 

"Napominjemo da je i prilikom prethodnog skupa u julu ove godine RTV BN bilo odobreno zauzimanje javne površine na Trgu Krajine radi medijskog pokrivanja ovog događaja", podsjeća se u saopštenju.