Gradska uprava

Neistine o navodnom smišljenom zauzimanju Trga Krajine

  • 05.10.2018. 13:37

Gradska uprava Banjaluke odbacila je insinuacije i neistine koje su plasirane u javnosti povodom navodnog smišljenog zauzimanja Trga Krajine i ometanja medijskog pokrivanja današnjeg skupa grupe "Pravda za Davida".

Banjalučko gradsko Odjeljenje za komunalne poslove još je 3. septembra postupilo po ranije podnesenom zahtjevu Udruženja za rekreaciju i sport "El fit" i izdalo rješenje za zauzimanje javne površine na Trgu Krajine zbog održavanja manifestacije "Dječiji fudbalski međunarodni turnir". 

Zahtjev za održavanja ovog turnira podnesen je znatno prije nego što je u medijima objavljeno da grupa "Pravda za Davida" 5. oktobra namjerava održati javni skup na Trgu Krajine, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Iz Gradske uprave navode da su netačne i tvrdnje da nadležne gradske službe nisu izdale dozvole za snimanje današnjeg skupa pojedinim TV kućama, nego je, naprotiv, juče odobreno zauzimanje javne površine za sve TV kuće koje su to i tražile, odnosno – RTV BN i "Al džazira". 

U saopštenju se dodaje da je procedura odobravanja trajala dva dana, u skladu sa uobičajennom praksom. 

"Napominjemo da je i prilikom prethodnog skupa u julu ove godine RTV BN bilo odobreno zauzimanje javne površine na Trgu Krajine radi medijskog pokrivanja ovog događaja", podsjeća se u saopštenju.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.