Predsjednik NSRS na terenu

Nedeljko Čubrilović obišao kotorvaroška radilišta

  • 29.08.2018. 19:40

Upoznali smo predsjednika Narodne Skupštine o problemima i prioritetima Kotor Varoša i dobili uvjevaravanja da će pripomoći, poručuje načelnik te opštine Zdenko Sakan.

"Zadovoljan sam onim što sam zatekao", kaže Nedeljko Čubrilović. Uvjeren je da rukovodstvo zna šta radi. "Ipak, ima još mnogo posla", odgovara načelnik opštine.

"Kroz Kotor Varoš je vršena rekonstrukcija magistralnog puta M4 gdje je preskočeno tri kilometra kroz grad tako da očekujemo da se to sada uradi, kad je tu završena infrastruktura kanalizacije i vodovoda", kaže načelnik Sakan.

"Sigurno je da će se i "Putevi RS" i resorno ministarstvo založiti da to uđe u program za iduću godinu", dodao je Čubrilović.

Posjetu Kotor Varošu Nedeljko Čubrilović je iskoristio i da obiđe radove na dijelu regionalnog puta Kotor Varoš-Kneževo. Predsjednik parlamenta kaže da je taj put od izuzetnog značaja, jer povezuje dvije lokalne zajednice. Sve će biti uskoro završeno, uvjeravaju izvođači radova.

"Ovaj put je ugovoren - 10 km jedna dionica, a ova druga dionica 3,5 km. Očekuje se da će za mjesec i po dana biti gotove i jedna i druga za puštanje u saobraćaj", kaže Ljubomir Ćubić, direktor preduzeća "Niskogradnja" Laktaši, koje je izvođač ovih radova.

Sve će koštati oko 18 miliona maraka. Radove na dijelu puta Kotor Varoš-Kneževo finansiraće "Putevi Republike Srpske". 

Biće sanirani i lokalni putevi, jedna biblioteka i jedna škola. Premijerka je prije nekoliko dana lokalnim vlastima obećala i dodatnih 250 hiljada maraka za gradnju ginekologije i laboratorije.