Ubrzati proces preseljenja

Nebojša Šešlija preuzeo dužnost direktora u kasindolskoj bolnici

  • 10.01.2019. 19:27

Nebojša Šešlija, baš kako je ATV i ranije objavila, novi je vršilac dužnosti direktora u kasindolskoj bolnici. Danas je zvanično sjeo  na čelo te  zdravstvene ustanove, a pečat i sva ovlašćenja predao mu je dugogodišnji direktor Goran Todorović. Šešlija, kaže, da zna da ga čekaju pune ruke posla, ali preseljenje iz stare zgrade u novoizgrađenu, za sada mu je glavni cilj.

“Smatram da se moramo posvjetiti i ubrzati procedure prilikom preseljenja u novi objekat, koji smo dobili zahvaljujući Vladi Srpske, a poslije toga bolnica mora da se posveti povratu povjerenja pacijenata u samu instituciju“, kaže Nebojša Šešlija, v.d. direktor Bolnice Istočno Sarajevo.

Dug bolnice, sa ratnim periodom, iznosi 48 miliona maraka. U tu cifru su ubrojana I dugovanja prema radnicima. Zaostale plate, baš kako je I obećano iz resornog ministarstva su uplaćene, pa štrajka više neće biti. Odlazeći direktor, kaže, da se dosta toga uradilo za njegovih sedam godina menadžerstva, ali da njegovog nasljednika čeka još mnogo posla.

“Nova bolnica je tu, biće malo lakše što se tiče uslova, što se tiče opreme i drugih stvari, dio reda u samoj ustanovi smo uspostavili, ali ima tu još puno posla da se radi, imaće puno posla, ali nadam se da će kao mlad i pametan čovjek da će uspjeti da se izbori sa tim problemima“, kaže Goran Todorović, bivši direktor Bolnice Istočno Sarajevo.

Todorović se vraća pacijentima, ali kaže da će biti tu da pomogne novom direktoru. Nebojša Šešlija, prvi je direktor u Bolnici Istočno Sarajevo koji ne dolazi iz medicinske struke, već kao diplomirani ekonomista.