Okružno javno tužilaštvo:

Ne postoji sukob sa MUP-om

  • 26.06.2019. 12:50

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka saopštilo je danas da ne postoji nikakav sukob ove institucije i policije Republike Srpske u vezi predmeta nestalog Bojana Koprene, kako je objavljeno u medijima.

Saopštenje Tužilaštva, koje potpisuje glavni okružni javni tužilac Želimir Lepir, prenosimo u potpunosti:

"U posljednje vrijeme u skoro svim štampanim, elektronskim medijima i na internet portalim, su objavljeni detalji iz predmeta nestalog Bojana Koprene, u kojima se između ostalog navodi "MUP Republike Srtpske i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka su već duže vrijeme u ratu" ili "zaoštravaju se odnosi banjalučkog tužilaštva i MUP-a Republike Srpske", itd.

Radi objektivnog informisanja javnosti obavještavamo građane Republike Srpske i BiH, da Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije u nikakvom sukobu sa policijom Republike Srpske i da su to slobodne interpretacije novinara ili nekih rukovodilaca MUP-a Republike Srpske, koji su se oglašavali u medijima, povodom ovog predmeta.

Tužilaštvo još jednom naglašava da se u svom radu pridržava Ustava i Zakona i da sve svoje odluke donosi doslovno primjenjujući Krivični zakon(ik) i Zakon o krivičnom postupku Republike Srpske.

Međutim, ni građani, ni pripadnici MUP-a Republike Srpske nisu nikada komentarisali odluke tužilaštva na televiziji i radiju, u novinama ili portalima a naročito nisu sebi dozvoljavali da vrše analizu prikupljenih dokaza, da iznose svoje mišljenje o njima i da na kraju saopštavaju da je odluka tužilaštva nezakonita i slično.

Ovakav neprofesionalan odnos pojedinih policijskih službenika MUP-a Republike Srpske prema jednoj, nadasve, ispravnoj i zakonitoj odluci tužioca, može da stvori utisak kod građana da se policija i tužilaštvo sukobljavaju, a što naprosto nije tačno.

Molimo, kako građane Republike Srpske i BiH tako i kolege iz MUP-a da shvate i prihvate da se istrage okončavaju u predmetu, a ne u medijima zbog kojeg se ugled, kako MUP-a, tako i tužilaštva narušava", navodi se u saopštenju.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.