Dragan Bogdanić

Naziv bolnice znak zahvalnosti Srbiji za podršku

12:41, 05.10.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da će bolnica u Istočnom Sarajevu ponosno nositi naziv "Srbija" kao znak zahvalnosti Srbiji za podršku u ratnom i poratnom periodu.

"Na primjeru ove bolnice vidi se naše znanje, upornost i sposobnost da realizujemo misuju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Željke Cvijanović o stvaranju bolje budućnosti za Srpsku", rekao je Bogdanić u obraćanju na svečanosti povodom otvaranja nove bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu. 

On je zahvalio građanima Sarajevsko-romanijske regije koji su imali snage i razumijevanja, čekajući ovaj dan. 

Bogdanić je poručio da je uspio ovaj projekat u čiju su realizaciju neki sumnjali. 

"Podrška Srbije postaje sve veća i odlučnija, što se vidi i po tome što smo dobili sanitetska vozila za naše zdravstvene ustanove", rekao je Bogdanić. 

On je istakao da je nova bolnica u Istočnom Sarajevu savremena, moderna zdravstvena ustanova koja pruža komfor pacijentima i dobre uslove rada zdravstvenim radnicima. 

Bogdanić je napomenuo da je ovo projekat po prinicipu ključ u ruke, te da zdravstveni radnici, osim znanja i sposobnosti, iz stare bolnice ne treba da ponesu ništa drugo. 

"Budimo istinski domaćini, uvodimo novu dijagnostiku. Gradeći zdravstveni sistem, gradimo i učvršćujemo Republiku Srpsku", poručio je Bogdanić.