Milorad Dodik

Naučni rad Vlade Strugara ostavio dubok trag u srpskom društvu 

16:54, 25.08.2019.
Izvor: Srna
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici člana Senata Republike Srpske, akademika i istoričara Vlade Strugara, koji je preminuo u Beogradu u 97. godini.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti Vlade Strugara, velikog čovjeka i istoričara, čiji je naučni rad ostavio dubok trag u srpskom društvu. Autor je mnogih knjiga i naučnih radova koji će biti temelj za sticanje znanja kako sadašnjim tako i budućim generacijama", navodi se u telegramu saučešća. 

Dodik je naglasio da je bila čast poznavati Vladu Strugara i sarađivati sa tim izuzetnim čovjekom i akademikom, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH. 

"Njegova smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak, ne samo za porodicu i prijatelje, nego i za cjelokupnu akademsku zajednicu i srpsko društvo u cjelini. Vlado Strugar pripadao je krugu najvećih srpskih istoričara i decenijama je uživao veliki ugled u domaćoj i svjetskoj javnosti", naglasio je Dodik. 

On je rekao da će Strugar ostati upamćen kao izuzetan čovjek i patriota. 

"Saosjećajući u bolu koji je zadesio vašu porodicu, upućujem vam izraze mog najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu saučešća srpskog člana Predsjedništva BiH. 

Akademik i istoričar Vlado Strugar preminuo je u Beogradu u 97. godini. Bio je član Srpske akademije nauka i umjetnosti, Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Makedonske akademije nauka i umjetnosti i Senata Republike Srpske. 

Posmrtni ostaci Vlada Strugara biće sahranjeni 29. avgusta u Crnoj Gori, dok će oproštaj od Beograda i Srbije biti u utorak, u 10.00 časova, u kapeli na Novom groblju.