Milorad Dodik

Naučni rad Vlade Strugara ostavio dubok trag u srpskom društvu 

  • 25.08.2019. 16:54

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici člana Senata Republike Srpske, akademika i istoričara Vlade Strugara, koji je preminuo u Beogradu u 97. godini.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti Vlade Strugara, velikog čovjeka i istoričara, čiji je naučni rad ostavio dubok trag u srpskom društvu. Autor je mnogih knjiga i naučnih radova koji će biti temelj za sticanje znanja kako sadašnjim tako i budućim generacijama", navodi se u telegramu saučešća. 

Dodik je naglasio da je bila čast poznavati Vladu Strugara i sarađivati sa tim izuzetnim čovjekom i akademikom, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH. 

"Njegova smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak, ne samo za porodicu i prijatelje, nego i za cjelokupnu akademsku zajednicu i srpsko društvo u cjelini. Vlado Strugar pripadao je krugu najvećih srpskih istoričara i decenijama je uživao veliki ugled u domaćoj i svjetskoj javnosti", naglasio je Dodik. 

On je rekao da će Strugar ostati upamćen kao izuzetan čovjek i patriota. 

"Saosjećajući u bolu koji je zadesio vašu porodicu, upućujem vam izraze mog najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu saučešća srpskog člana Predsjedništva BiH. 

Akademik i istoričar Vlado Strugar preminuo je u Beogradu u 97. godini. Bio je član Srpske akademije nauka i umjetnosti, Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Makedonske akademije nauka i umjetnosti i Senata Republike Srpske. 

Posmrtni ostaci Vlada Strugara biće sahranjeni 29. avgusta u Crnoj Gori, dok će oproštaj od Beograda i Srbije biti u utorak, u 10.00 časova, u kapeli na Novom groblju.  

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.