Konsultacije sa političkim partijama

Višković: Konstituisanje nove Vlade u prvoj polovini decembra

  • 23.11.2018. 10:04

Mandatar Radovan Višković danas je u Banjaluci nastavio konsultacije o formiranju nove vlade Republike Srpske.

Prvi su u Vladu stigli predstavnicima Srpske demokratske stranke. Na razgovore su stigli Vukota Govedarica, lider SDS-a, te članovi Miladin Stanić i Milan Milićević.

Nakon razgovora sa mandatarom Radovanom Viškovićem, Vukota Govedarica, lider SDS-a  je rekao da je na sastanku mandatar za sastav nove Vlade RS prezentovao svoje idele, ali da su i oni govorili o svojim prijedlozima.

Govedarica priznaje da im se neka Viškovićeva rješenja dopadaju, ali da s obzirom da djeluju kao opozicija neće podržati Vladu.

On je naveo da će sva rješenja koja budu predloženja u Narodnoj skupštini RS, a koja su dobra za narod i Republiku Srpsku poslanici ove stranke podržati. 

Govedarica je naglasio da će SDS pažljivo pratiti prvih 100 dana rada Vlade RS  te da će o tome uraditi detaljnu analizu.

U ime Koalicije "Zajedno za BiH" na konsultacije je stigao samo Edin Ramić. On je rekao da je sa mandatarom raugovarao o politikama koje planiraju da sprovode i eventualnoj saradnji na nivou entiteta i državnom nivou.

U Vladu su stigli predstavnici PDP-a. 

Nakon sastanka sa Viškovićem Igor Crnadak, je rekao da je održan kurtoazan sastanak,te da se treba pričati sa svima. On je rekao da sumnja da će nova Vlada moći da radi drugačije zbog kontinuiteta politike. Naveo je da će PDP biti oštra i poštena opozicija.

Crnadak je komentarisao i poziv Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da podnese ostavku te rekao da ostaje u Savjetu ministara BiH da radi za srpski narod kao što je to činio prethodne 3,5 godine. 

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će se nakon konstituisanja nove vlade, što se očekuje tokom decembra, pristupiti usvajanju budžeta i programa ekonomskih reformi za narednu godinu.

Tokom konsultacija sa poslanikom koalicije "Zajedno za BiH" u Narodnoj skupštini Republike Srpske Edinom Ramićem, Višković je istakao da je važno održavati korektan odnos i dijalog da bi bila definisana programska rješenja na dobrobit svih građana Republike Srpske. 

Planirano je održavanje sastanka sa nezavisnim poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a Radovan Višković će se obratiiti medijima povodom završetka konsultacija sa političkim subjektima. Konferenciju za novinare pratite uživo na programu Alternativne televizije i ATV portalu od 13 časova i 10 minuta  

Nakon obraćanja slijedi sastanak mandatara sastati sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske, a u potoom sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Srpske. 

Nakon toga slijedi sastanak sa predstavnicima Saveza sindikata RS, zatim sa sa predstavnicima Konfederacije sindikata Republike Srpske, te  sa predstavnicima Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske. 

Svi sastanci biće održani u Administrativnom centru Vlade Srpske. 

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок