Promjena dnevnog reda na zahtjev Vlade

Nastavljena sjednica NSRS: Davor Dragičević predao pisma poslanicima

  • 02.07.2018. 12:13

Narodna skupština Republike Srpske nastavila je redovnu sjednicu.

Poslanici će prvo raspravljati o Izvještaju Anketnog odbora s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića. 

Kako javlja reporter ATV-a sa lica mjesta, Vlada RS je tražila povlačenje svih tačaka koje su se nalazile na dnevnom redu prije izvještaja Anketnog odbora. 

Predsjednik RS, Milorad Dodik bio je u Narodnoj skupštini, ali je napustio zgradu prije početka sjednice.

Reporter ATV-a javlja da su u skupštini ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i Darko Ćulum, direktor policije RS.

U Narodnu skupštinu stigao je i Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića.

"Tvrdim od prvog monenta, 18.3. da je moj sin ubijen. Očekujem da se jednoglasno usvoji izvještaj Anketnog odbora. Očekujem i ako se to ne desi, da oni koji vjeruju da je u pitanju teško ubistvo, odmah napuste skupstinsku salu", rekao je Dragičević.

Dragičević je,javlja repotret ATV-a, sa sobom donio i pisma za 83 poslanika u Narodnoj skupštini.

"Stojimo na trgu skoro sto dana. Vrijeđaju nam inteligenciju. Ne budu li riješili, rekao sam i ponavljam, dok god svi ne budu procesuriani, uhapšeni, osuđeni, stajaću na Trgu", poručio je Dragičević.

U pismu koje je Dragićević donio poslanicima stoji:" Poštovani, ja, Davor Dragičević, otac mučki ubijenog Davida obraćavam vam se sa samo jednim zahtjevom. Vi znate kao i ja sta se desilo s mojim sinom. Samo tražim da budete ljudi, i kad na dnevni red dođe izvještaj, tražim da podignete ruku i glasate za, da date zeleno svjetlo izvještaju, jer tako stajete na stranu pravde. Vi ne branite samo mog sina. On je ubijen i niko ga ne može vratiti. Vi ćete braniti sve sinove i kćeri, svoju djecu, kako se ovo ne bi više nikad dogodilo. Sami birate kako će vas istorija pamtiti. Sve što želim je istina i pravda."

Dragičević je nakon što je predao pisma napustio zgradu Narodne skupštine RS.

U sali Narodne skupštine RS ponovo je polučasovna pauza na zahtjev kluba poslanika SDS-a. Pauza je zatražena zbog, kako je rečeno, proučavanja materijala. Kako su rekli, nakon što je Vlada povukla sedam tačaka sa dnevnog reda, nisu stigli da prouče sve materijale za Izvještaj Anketnog odbora.Tražili su sat vremena pauze, ali je predsjednik NSRS Nedeljko Ćubrilović odobrio pautu u trajanju od pola sata.

Nakon pauze nastavljena je sjednica Parlamenta RS.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)