Fond PIO

Nastavljena redovnost isplate penzija

  • 14.01.2019. 15:56

Penzijski fond u Republici Srpskoj, koji je 2016. godine prešao na trezorsku isplatu, i dalje nastavlja redovnost isplate penzija svim korisnicima u Republici Srpskoj, BiH i inostranstvu, rekao je za Srnu portparol Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Srpske Tihomir Јoksimović.

Јoksimović je naveo da 70 odsto korisnika Fonda PIO Republike Srpske penzije dobije prvog dana isplate, uključujući i 12 hiljada korisnika u Federaciji BiH, a zavisno od distributera - banaka i poštanskih operatera, svaka mjesečna isplata se i za penzionere u najudaljenijim zemljama završava za sedam do osam dana.

On je dodao da se godinama unazad penzije za korisnike Fonda PIO Republike Srpske uobičajeno isplaćuju 10. u mjesecu za prethodni mjesec, bez kašnjenja, a decembarska penzija je ove godine isplaćena već 3. januara - uoči Božića.

Јoksimović je rekao da veći dio korisnika, skoro 70 odsto, penzije prima putem banaka, a ostali putem poštanskih operatera.

Prema riječima Јoksimovića, ukoliko je bilo kašnjenja u isplati penzija tokom januara, jedini razlog za to su praznični, odnosno neradni dani u ovom mjesecu.

Тагови: