Radovan Višković u Milićima

Nastavlja se uređenje korita rijeke Jadar

  • 31.03.2019. 19:18

Na Dan opštine stigle su dobre vijesti u Miliće. Nastavlja se uređenje korita rijeke Jadar i asfaltiranje lokalnih puteva kao i radovi na zamjeni primarne i sekundarne vodovodne mreže na području opštine, što će se realizovati sredstvima koje je Srbija obezbjedila za pomoć lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj. Sve je ovo rukovodstvu i stanovnicima opštine danas saopštio premijer Republike Srpske koji je došao na obilježavanje Dana opštine. Obećava i pomoć Vlade.

"Početkom mjeseca aprila idu raspisivanje tendera i izbor izvođača radova za par infrastrukturnih objekata koje će pomoći Vlada Republike Srpske na području ove lokalne zajednice," rekao je Radovan Višković.

Vlada Republike Srpske je i u prethodnom periodu ulagala u Miliće, kaže Višković. Predsjednik lokalnog parlamenta podsjetio je na 31. mart 1992. godine kada je na prvoj sjednice Skupštine opštine Milići odlučeno da se razdruži sa opštinom Vlasenica, u čijem je sastavu bila do tada, i da se konstituiše kao samostalna opština. Ističe da je aktuelni skupštini saziv u proteklom periodu u potpunosti realizovao planirane zadatke. 

"Pored značajnog broja usvojenih akata ja bih izdvojio donošenje plana za područje opštine, ovaj uži dio, koji smo dugo čekali. On je usvojen u periodu 2017. – 2037. godina," rekao je Branislav Novaković, predsjednik Skupštine opštine Milići.

Povodom Dana opštine, dodijeljena su i priznanja. Najveće opštinsko priznanje, Zlatni grb, dodjeljeno je kompaniji "Boksit" za izuzetne zasluge i doprinos razvoju Milića. 

"Počinjalo se ni od čega a šta smo uradili i dokle smo došli danas se to vidi na cijelom području cijele regije Vlasenice, Zvornika. Mnogi industrijsku kapaciteti su podignuti zahvaljujući Boksitu," rekao je Rajko Dukić, predsjednik kompanije Boksit Milići.

Milići spadaju u srednje razvijene opštine. Trenutno imaju  1.900 zaposlenih, najviše u realnom sektoru. 
 

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок