Nastavlja se rasulo u SDS-u: Vesna Ećim Zlojutro više nije aktivni član stranke

  • 17.02.2020. 18:54

Nastavlja se rasulo u SDS-u. Prof. dr Vesna Ećim Zlojutro od danas nije aktivni član te stranke. O tome je mejlom  obavijestila Gradski odbor Banja Luka.

Skoro tri decenije Vesna Ećim Zlojutro  ugledni  je član SDS-a, Bila je narodni poslanik, ali i  jedna od 59 funkcionera te stranke koje je smijenio Visoki predstavnik.

"Kao dugogodišnji član Srpske demokratske stranke želim da Vas obavijestim da ću od sada biti samo pasivan član te Vas molim da me izbrišete sa svih izabranih mjesta u Gradskom odboru SDS Banjaluka", stoji u mejlu.

Ećim Zlojutro je kratko potvrdila da je informacija tačna, ali razloge svoje  odluke nije željela  komentarisati.  

"To je moja mejl prepiska i to je između nas. Nemam želju da rasrpavljam na tu temu i vi ćete razumjeti da ja nemam komentara na tu temu. Komentar imam samo s onim ko je sagovornik koji se tiče samog mejla", kaže Vesna Ećim Zlojutro.

Ećim Zlojutro je trn u oku bivših lidera SDS-a Mladena Bosića i Vukote Govedarice, a pod njihovim uticajem sada i Mirka Šarovića, ali i "sivih eminencija" Dragana Ćuzulana i svojevremeno Jove Ateljevića bivšeg SDS-ovca, tvrdi to izvor ATV-a iz SDS-a.

Paradoks je i to  tvrdi naš izvor da se banjalučkom SDS-u već duži niz godina ustupaju visoke funkcije u stranci, iako taj gradski odbor po rezultatima tone sve dublje, do nivoa statističke greške.

Pogotovo ako se zna da je Bosić taj Odbor raspuštao četiri puta i to uvijek kada je pokazivao da osnažuje upravo u vrijeme kada su ugledni građani Banja Luke, zajedno sa Vesnom Ećim Zlojutro činili taj Odbor. 

Strah od snažnog SDS u Banja Luci zamaskiran je zadovoljavanjem apetita za funkcijama samo podobnim pojedincima, ali ne i sposobnim, tvrdi naš izvor. 

Njena kandidatura za predsjednika Gradskog odbora u februaru 2016. rezultat je prijedloga više mjesnih i područnih odbora, i samo zbog toga je prihvatila kandidaturu. Svim sredstvima Bosić je na različite načine uticao na ljude da učine sve kako ne bi bila izabrana, do sugestije njenim prijateljima da je "odgovore" od izborne trke, tvrdi naš izvor. I tako je i bilo, izabran je Predrag Vulin koji je ubrzo napustio SDS. 

Naš izvor  tvrdi i da je prisustvo Vesne Ećim Zlojutro na centralnom obilježavanju Slave SDS-a 12.07 2019. na Palama i pažnja koju joj je posvetio tek izabrani lider Šarović, naišla  na oštru osudu Govedarice, Ćuzulana i Bosića, zbog čega je Šarović morao da se pravda.

Zanimljivo je da je, tvrdi, ovako nepoželjnu, nikada nisu zaboravljali kada im je bila potrebna neka "veza", ali redovno jesu za bilo kakav ozbiljan angažman u stranci. Vesna Ećim,  kaze nas izvor, samo je posljednja u dugačkom nizu onih kojima se stanje u stranci koju su je pravili, ne sviđa. Naš izvor kaze da bi bilo zanimljivo napraviti analizu svih  ljudi  kojih se stranka odrekla. Nesumnjivo je kaze naš izvor  da će ih biti još sa praksom koja postaje pravilo.

za komentar  o odluci Vesne Ećim Zlojutro  danas nisu bili raspolozeni funkcioneri SDS-a koje  smo pitali za komentar.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.