Sastanak Dodik - Stevandić

Nastaviti stratešku saradnju i partnerstvo stranaka

  • 21.05.2020. 13:41

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić poručili su nakon zajedničkog sastanka u Banjaluci da će biti nastavljena strateška koaliciona saradnja i partnersto ove dvije stranke i kada je riječ o narednim lokalnim izborima u BiH.

Dodik je danas novinarima u Banjaluci gdje je kao gost prisustvovao sjednici Predsjedništva Ujedinjene Srpske, rekao da je Ujedinjena Srpska siguran partner SNSD-a i stranka koja podržava politike Vlade Srpske.

"A na nivou BiH su takođe sa nama. Zainteresovani smo za dugoročnu saradnju i zajedničko djelovanje sa Ujedinjenom Srpskom i drugim članovima vladajuće koalicije", rekao je Dodik i dodao da je postojanje ove stranke u političkom životu neupitno.

On je rekao da je na sjednici Predsjedništva Ujedinjene Srpske sa rukovodstvom te stranke, koja je dobar koalicioni partner, govorio o temama zajedničkog djelovanja.

"U našim odnosima postoje neka mjesta koja treba do kraja razriješiti u vezi sa realizacijom koalicionog sporazuma, te da osmislimo politike vezane za izbore koji će se održati, kao i da već sada razmišljamo šta nas čeka na opštim izborima. Moj dolazak na sjednicu Predsjedništva je izraz zahvalnosti za sve što je Ujedinjena Srpska učinila u proteklom vremenu, a to ću učiniti i kada je riječ o drugim strankama koalicije", rekao je Dodik.

On je naveo da samo zajednički rad i prepoznavanje globalnih politika može da okupi sve oko statusa Srpske.

"Vjerujem da ostajemo privrženi tom cilju. Samo što veće političko jedinstvo u okviru Srpske može dati garancije za njenu održivost i stabilnost", rekao je Dodik.

Lider SNSD-a je dodao da je saradnja sa Ujedinjenom Srpskom dobra i da će biti još bolja, te da će Ujedinjena Srpska biti u vlasti u svim lokalnim zajednicama gdje bude imala odbornike nakon izbora.

On je rekao da se još ne zna kada će biti lokalni izbori, te da sada postoje problemi oko finansiranja izbora, kao i sa CIK-om BiH koji je izabran nezakonito.

Dodik je rekao da se zbog načina nelegalnog izbora CIK-a može desiti da čitav izborni proces bude nelegitiman.

On je dodao da SNSD ima svoje političke bastione i da je osvojio mnoge opozicione među kojima je i Doboj.

"Danas ćemo, vjerujem, riješiti problem Bijeljine", poručio je Dodik.

Stevandić je rekao da je sa Dodikom razgovarao o strateškim interesima i mogućnostima sprovođenja politika Republike Srpske u tom entitetu i na nivou BiH.

On je istakao da je partnerstvo dvije stranke strateško i da imaju gotovo identično viđenje pozicije Srpske u BiH, kao i geopolitičko usmjerenje, te da će saradnja stranaka biti manifestovana i na narednim lokalnim izborima.